אל-חק
מידע כללי
מדינה | הרשות הפלסטינית |
---|---|
אתר אינטרנט | http://www.alhaq.org/ |
נוסד | 1979 |
סטטוס משפטי | עמותה רשומה |
במילות הארגון | תיעוד הפרות של הזכויות הקולקטיביות והפרטניות של הפלסטינים בשטחים הפלסטינים הכבושים |
מימון
- מידע בנוגע למימון של הארגון אינו שקוף. אל-חק לא פרסם דו"חות כספיים או סכומי תרומות מאז שנת 2009.
- לפי מידע שפורסם על ידי תורמיו, הארגון קיבל מענק של 1,295,000 דולר ממנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי ("המנהלת" – מימון משותף מדנמרק, שבדיה, שוויץ והולנד) לשנים 2017-2014, כמו גם מענק של 3,200,000 קרונות מממשלת נורבגיה (2016-2015), ו-320,000 אירו מאירלנד (2013-2016). הארגון נתמך גם על ידי ממשלות ספרד, צרפת ואיטליה.
- אל-חק משתתף בפרויקט שירות אזרחי לשלום של המשרד הגרמני לשיתוף כלכלי ופיתוח (BMZ), תחת הכותרת "טיפות יציבות: אימון ותיאטרון מספקים לבני נוער חלופות לא אלימות". לא BMZ ולא אל-חק חשפו את סכום המענק לפרויקט.
פעילות
- ממוקם ברמאללה, מהווה את "שלוחת הגדה המערבית של מועצת המשפטנים הבינלאומית – ז'נבה".
- מהארגונים המובילים את הקמפיינים ל"לוחמה משפטית" ולחרם, משיכת השקעות וסנקציות (BDS) נגד ישראל. (ראו בהמשך מידע נוסף על הקמפיינים ללוחמה משפטית של אל-חק).
- למנכ"ל אל-חק, שעואן ג'בארין קשרים לכאורה לארגון החזית העממית לשחרור פלסטין ובשל כך נדחו בקשותיו לקבל אשרת יציאה מישראל וירדן. (פסיקות בג"ץ בעניין 2007, 2009).
- ב 27- בספטמבר 2017, קיים הארגון ועידה בין-לאומית בשם "הגבול בין כיבוש לסיפוח: הערכת חוקיות הכיבוש הישראלי של 50 שנה של שטח פלסטיני שנכבש מאז 1967." הכנס ציין "50 שנה להקמתה של ההתנחלות החישראלית הראשונה גוש עציון וגילוי כוונותיה האמיתיות של ישראל ביחס לשטח שכבשה לאחר מלחמת ששת הימים".
- ביולי 2017 אל-חק הצהיר כי לטרוריסט מורשע יש "זכות" לקבל משכורת מהרשות הפלסטינית, ומנכ"ל הארגון שועאן ג'אברין הצהיר כי: "אם זכויותיהם נשחקות, אנחנו פונים למשבר אמיתי בחברה הפלסטינית ובבוא הזמן להתפוצצות".
- ביוני 2017, אל-חק חתם על הצהרה, המציינת "50 שנה מאז תחילת הכיבוש הישראלי "וקוראת לקהילה הבינלאומית להימנע מ"הכרה, שיתוף פעולה או סיוע כלשהו למדיניות ולפרקיטקות של הכיבוש הישראלי"; הפעלת לחץ על ישראל "לסיים את הסגר על עזה, לסלק את כל הכוחות הכובשים מהשטח הפלסטיני, … להרוס את קיר הסיפוח, … לשחרר אסירים פלסטינים"; והכרה ב"מדינת פלסטין".
- בינואר 2017, אל-חק, אל-שאבקה, בדיל, סיינט איב, והמרכז הירושלמי לעזרה משפטית וזכויות אדם (JLAC), פרסמו אינפוגרפיקה המיועדת ל "העלאת המודעות למדיניות האפרטהייד הישראלית בעיר, להשפעותיה על האוכלוסייה הפלסטינית ולהפרות חמורות של המשפט ההומניטארי הבינלאומי ושל דיני זכויות האדם הבינלאומיים". באינפוגרפיקה נטען כי "מאז 1967, האפרטהייד גובר" וכי ישראל "חוקקה מדיניות מפלה" בירושלים.
- בנובמבר 2016 אל-חק היה שותף בכתיבת בקשה בנושא "מגני זכויות אדם" לשליח האו"ם המיוחד בנושא זכויות האדם בשטחים מייקל לינק. בבקשה נכתב " … תודגש הסביבה המדכאת שבה פועלים מגני זכויות אדם בשטחים הפלסטיניים הכבושים". הבקשה התייחסה למנאל תמימי, עובדת שטח של מרכז הנשים לסיוע משפטי וייעוץ (WCLAC), כ"מגינת זכויות אדם."
- מאנאל תמימי, פעילה פלסטינית הידועה באימוץ רטוריקה אנטישמית אלימה ברשתות החברתיות. באוגוסט 2015 תמימי צייצה, "אני שונאת את ישראל, אני מקווה שאינתיפאדה שלישית תבוא בקרוב ואנשים יתקוממו ויהרגו את כל המתנחלים הציוניים בכל מקום".
- בדצמבר 2010, מורין קלייר מרפי, העורכת בפועל של אתר האינטרנט "האינתיפאדה האלקטרונית" ועובדת לשעבר של ארגון אל-חק, זומנה על ידי הבולשת הפדרלית האמריקאית [FBI] להופיע בפני חבר מושבעים פדרלי בשל עבודתה עם "קבוצת הסולידריות הפלסטינית".
קשריו של אל-חק לארגון הטרור החזית העממית לשחרור פלסטין
- במאי 2018, ויזה, מאסטרקארד ואמריקן אקספרס סגרו את תרומות כרטיסי האשראי המקוונות לאל-חק בשל קשרי הקבוצה לחזית העממית לשחרור פלסטין.
- שעואן ג'אברין.
- למנכ"ל אל-חק, שעואן ג'בארין קשרים לכאורה לארגון החזית העממית לשחרור פלסטין ובשל כך נדחו בקשותיו לקבל אשרת יציאה מישראל וירדן. (פסיקות בג"ץ בעניין 2007, 2009.)
- על פי מסמך שהגישה ישראל לאו"ם בשנת 1995, הורשע ג'בארין –ב- 1985 בגיוס חברים לחזית העממית. ג'אברין נמצא אשם גם בארגון אימונים של החזית העממית מחוץ לגבולות המדינה ונדון למאסר של 24 חודשים, שמהם הוא ריצה תשעה. בשנת 1994 שוב נעצר ג'בארין והושם במעצר מינהלי למשך שישה חודשים.הודעה ישראלית לאו"ם מציינת כי הוא "לא הפסיק את מעורבותו בטרור ושומר על מקומו בהנהגת החזית העממית".
- בשנת 2007 דחה בית המשפט העליון את עתירתו של ג'בארין לנסוע לחו"ל, וציין כי "העותר דנא פועל ככל הנראה בחינת ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד, בחלק משעות פעילותו הוא מנכ"ל של ארגון זכויות, ובחלק אחר הוא פעיל בארגון טרור שלא בחל במעשי רצח ובניסיונות לרצח, אשר דבר אין להם עם זכויות".
- בשנת 2008 בית המשפט העליון ציין כי ג'אברין הוא "בין הפעילים הבכירים בארגון הטרור החזית העממית".
- בשנת 2009 הרשויות הישראליות שוב אסרו על ג'בארין לנסוע לחו"ל. ג'בארין פנה לבית המשפט העליון בישראל, שדחה את עתירתו וציין כי "מצאנו שהחומר המצביע על מעורבותו של העותר בפעילות של גורמי טרור הוא חומר קונקרטי ואמין".
- ג'אברין היה חבר בעבר במועצת המנהלים של DCIP בין השנים 2014-2007.
- למספר חברים במועצת המנהלים של DCIP יש קשרים קרובים לארגון הטרור "החזית העממית לשחרור פלסטין".החזית העממית מוכר כארגון טרור על ידי ארה"ב, האיחוד האירופי, קנדה וישראל.
- האשם אבו מריה, מתאם יחידת הגיוס הקהילתי של DCI-P, כונה "מנהיג" על ידי החזית העממית לאחר מותו בשנת 2014. ב-23 בספטמבר 2014, העלה DCI-P וידאו של האזכרה לאבו מריה, אשר כללה נאום של מנכ"ל DCIP, ריפעת עודה קסיס. החצר בה התקיים הטקס היתה מקושטת בדגלים, כרזות ותמונות של דמויות בולטות בחזית העממית, כמו מייסד הארגון ג'ורג' חבש ומנהיגה לשעבר אחמד סעדאת. כמעט כל הקהל היה לבוש בצעיפי החזית העממית.
לוחמה משפטית
- השתתף באופן פעיל בוועידת האו"ם נגד גזענות בדרבן דרום אפריקה (2001) אשר אימצה את האסטרטגיה לבידודה המוחלט של ישראל ("אסטרטגיית דרבן") ולהכפשתה באמצעים משפטיים ופוליטיים אחרים.
- מגיש תביעות משפטיות נגד ישראל על בסיס קבוע ודו"חות מוטים למועצת זכויות האדם של האו"ם, ולגופים בינלאומיים אחרים.
- מנצל את חברותו במועצת ארגוני זכויות האדם הפלסטינים לפעילות פוליטית בפורומים בינלאומיים ולהפצת הצהרות המכפישות את ישראל.
- הארגון הציע לחבל במערכת המשפט הישראלית באמצעות "הצפת בית המשפט [העליון] בעתירות בתקווה לקעקע את פעילותו ומשאביו".
- ב-20 בספטמבר 2017 הארגונים אל-חק, אל-דמיר, המרכז הפלסטיני לזכויות אדם (PCHR), ואל-מיזאן, הגישו תלונה לתובע של בית הדין הפלילי הבינלאומי, הטוענת כי "בכירים ישראלים וגורמים צבאיים ישראליים ביצעו פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות בגדה המערבית הכבושה ובכלל זה במזרח ירושלים".
- ב-22 לנובמבר 2016, אל-חק יחד עם המרכז הפלסטיני לזכויות אדם (PCHR), אל-מיזאן ואלדמיר, הגישו דו"ח למשרד התובעת הכללית של בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) "לפי סעיף 15 של אמנת רומא, בקשת חקירה והעמדה לדין בגין הסגר הבלתי חוקי על רצועת עזה".
- ב-14 במאי 2016, שעואן ג'בארין דיבר ב"כנס מומחים מתחום המשפט במלגה" שאורגן על ידי המרכז הפלסטיני לזכויות אדם (PCHR), שמטרתו "בחינה של כל המאמצים ליישום עקרון סמכות השיפוט האוניברסלית כדי להעמיד לדין פושעי מלחמה ישראליים וכיצד מאמצים אלו מתקשרים לפעולה בבית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC)”.
- ב-23 בנובמבר 2015, אל-חק יחד עם המרכז הפלסטיני לזכויות אדם (PCHR), אל-מיזאן ואלדמיר, מסר דו"ח לבית הדין הפלילי הבינלאומי בדבר פשעי מלחמה לכאורה ופשעים נגד האנושות שישראל ביצעה במהלך המלחמה בעזה ב-2014 (מבצע "צוק איתן"). שעואן ג'בארין דחק בתובעת של הבית דין הפלילי הבינלאומי "לפעול במהירות ולהתחיל בחקירה רשמית".
- באוקטובר 2013, אל-חק והמרכז הפלסטיני לזכויות אדם נפגשו עם התובע של בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) והציגו בפניו חוות דעת משפטית המאשימה את ישראל ב"ביצוע נרחב ושיטתי של פשעים בינלאומיים והפרות של המשפט הבינלאומי".
- פעל יחד עם ארגון אל-מיזאן להוצאת צו מעצר בבריטניה לשר הביטחון אהוד ברק בספטמבר 2009.
- תמך בצו המעצר שהוצא בבריטניה (דצמבר 2009) על ידי חמאס נגד שרת החוץ לשעבר ציפי לבני, בטענה שהיא נושאת "באחריות מיוחדת לפשעי המלחמה וייתכן גם לפשעים נגד האנושות שאפיינו את הפעולות הישראליות במהלך המתקפה על עזה".
- הגיש תביעה, בילעין (מועצת הכפר) נגד גרין פארק אינטרנשיונל בע"מ (קוויבק, קנדה 2008), בה הוא האשים חברה קנדית ב"סיוע, שיתוף פעולה וקשירת קשר יחד עם מדינת ישראל" לביצוע "פשעי מלחמה". בתי המשפט הקנדים דחו את התביעה והשיתו על התובעים לשאת בהוצאות המשפט.
- בשנת 2006 הגיש תביעה כנגד הממשלה הבריטית בה דרש להפסיק את מתן רישיונות ייצוא הנשק לישראל; התביעה נדחתה על ידי בית המשפט הבריטי לערעורים ב-25 בנובמבר 2008. תביעה דומה נדחתה בשנת 2009.
פעילות אנטי ישראלית נוספת
- ב-2015 פרסם הארגון דו"ח בשם "הפרד ומשול: ניתוח משפטי של מהתקפתה הצבאית הישראלית על רצועת עזה בשנת 2014", והציג בו תיאור מוטה ומעוות של האירועים שהובילו ללחימה לקראת מבצע "צוק איתן". בדו"ח נטען כי "ב-12 ליוני 2014, שלושה בני נוער מתנחלים נעלמו ליד העיר חברון בגדה המערבית. השלושה נמצאו לאחר מכן מתים" (הוסף הדגש). אל-חק מתייחס לאנשי ארגון הטרור חמאס כאל "פלסטינים הקשורים להתנגדות".
- בנובמבר 2015, בעיצומו של גל טרור נגד אזרחים ישראליים שכלל דקירות, ירי ודריסה מכוונת על יד מכוניות, אל-חק פרסם מכתב משותף עם הפדרציה הבינלאומית לזכויות אדם (FIDH), המכתב שהופנה לשרי החוץ של האיחוד הארופי גינה את תגובת כוחות הבטחון הישראליים וקרא להטלת סנקציות שונות על ישראל. אלו כללו קריאה ל"השעות את הסכם ההתאגדות בין ישראל לאיחוד הארופי….; לאסור על היבוא של מוצרי התנחלויות…; להכיר בצורך של מדינות האיחוד הארופי לבחון מחדש את מדיניות מכירת הנשק לישראל על מנת לציית לעמדה הרווחת של האיחוד הארופי בדבר העברת נשק והסכם סחר בנשק."
- במסגרת חברותו במועצת ארגוני זכויות האדם הפלסטינים, אל-חק התייחס להתפטרותו של וויליאם שאבאס מראשות ועדת החקירה של האו"ם בנוגע למבצע צוק איתן בעזה כאל "הצגה של ישראל" "וגינה "במונחים החזקים ביותר את ניסיונה האחרון של ישראל ולמרבה הצער הרגיל שלה להכשיל את עבודתם של מנגנונים בינלאומיים הפועלים למען זכויות אדם וצדק החוקרים הפרות ישראליות של המשפט הבינלאומי נגד האוכלוסייה הפלסטינית". שאבאס הגיש את התפטרותו בעקבות הגילוי שנתן בעבר שירותים משפטיים לארגון לשחרור פלסטין (אש"ף) – ניגוד עניינים ברור שהיה פוסל אותו מלכתחילה אם היה נחשף. יתר על כן, גם בפעילותיו של שאבאס בעבר נמצאו הטיות אנטי-ישראליות כולל קריאות חוזרות ונשנות להעמדה לדין של בכירים ישראליים על "פשעי מלחמה" כביכול בבית הדין הפלילי הבינלאומי.
פעולות BDS
- ביוני 2017 פרסם אל-חק הודעה התומכת בקריאתו של אמנסטי אינטרנשיונל למדינות לאסור על ייבוא סחורות מהגדה המערבית. ההודעה הגדירה זאת כאמצעי להיות "משולבים – לא רק בין ארגוני זכויות אדם ופעילים, אלא גם בין הקהילה הבינלאומית. אחרי 50 שנות כיבוש, מדינות שלישיות צריכות סוף סוף לפעול".
- במרץ 2017, אל-חק יחד עם הארגונים International Federation of Human Rights(FIDH), Association France Palestine Solidarité (AFPS), CCFD- Terre Solidaire, French League of Human Rights (LDH) הוציאו מסמך שכותרתו:"הקשרים המסוכנים בין בנקים צרפתיים וחברות ביטוח לבין הכיבוש הישראלי". אשר המליץ לממשלת צרפת ללחוץ על המוסדות הפיננסיים הצרפתיים "להתנתק ללא דיחוי מכל קשר פיננסי עם המערכת הבנקאית הישראלית" וליצור "הצעת חוק האוסרת על מפעלים מכל המגזרים להשקיע בהתנחלויות".
- הדו"ח מצביע רק על קשרים קלים ועקיפים מאוד, אם בכלל, לההתנחלויות, ובתי המשפט הצרפתיים גילו שוב ושוב שפעילות עסקית כזו אינה בלתי חוקית. הדו"ח מומן על ידי הסוכנות השבדית לפיתוח שיתוף פעולה בינלאומי (SIDA).
- בפברואר 2016 יצא הארגון בקריאה משותפת האומרת כי "אנו מצהירים על זכותם של כל הפרטים להשתתף ולתמוך בפעולות BDS , ואנו קוראים למדינות ולעסקים לקיים את האחריות המשפטית הקשורה להם". וקבעו, כי תנועת התיוג של האיחוד האירופי בנובמבר 2015 נגד מוצרי ההתנחלות בישראל "אינה מספיקה", והם קוראים לחרם מוחלט.
- ב -6 במאי 2015, אל-חק, יחד עם הפדרציה הבינלאומית לזכויות אדם (FIDH), וארגונים לא ממשלתיים ואיגודים מקצועיים צרפתיים, פרסם דו"ח תחת הכותרת ״הקשרים המסוכנים של אורנג׳ בשטחים הפלסטינים הכבושים" הקורא להחרים את הרשת הסלולרית הישראלית פרטנר (שפעלה תחת המותג אורנג' ). הארגונים התמקדו בקבוצת התאגיד הצרפתי אורנג' ובצרפת כמחזיקת המניות העיקרית של אורנג'. המאמצים ללחוץ על אורנג' כללו השתתפות בפגישה השנתית של בעלי מניות אורנג' ומאמצי לובי נרחבים בתוך הממשלה הצרפתית וברשות הפלסטינית.
- בשנת 2013 הארגון פרסם נייר עמדה בשם "זוללים על חשבון הכיבוש" בו קריאה לאיחוד האירופי ול"גופי או"ם רלוונטיים" להחרים תוצרת ישראלית. בנייר העמדה הארגון מאשים את ישראל ב"הפרות המשפט הבינלאומי ההומניטרי", "התנהלות לא-חוקית", "השמדה נרחבת של משאבים פלסטינים והשתלטות עליהם".
- מנכ"ל אל-חק, שעואן ג'בארין חזר על הדרישה הזו בפגישה בספטמבר 2015 של ועדת האו"ם לזכויות הבלתי מעורערות של העם הפלסטיני, שהתקיימה בבריסל.
- אל-חק היה חלק מקמפיין שקרי (2013) בו נטען כי ישראל גונבת מים מהפלסטינים, על מנת למנוע שיתוף פעולה של חברת המים מקורות עם חברות הולנדיות.
- בשנת 2010, אל-חק הגיש תלונה פלילית נגד החברה הולנדית ריוואל, בשל מעורבות לכאורה ב"ביצוע פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות". תיק החקירה נסגר במאי 2013.
צוות
וויסאם אחמד
- באירוע בתת ועדת האו"ם לזכויות הבלתי מעורערות של האם הפלסטיני (יוני 2017), תחת הכותרת "פורום האומות המאוחדות לציון חמישים שנות כיבוש", ציין ווסאם אחמד, עוזר תוכנית באל-חאק, כי "ישראל היא פרויקט קולוניאלי מראשיתו, ולמעשה ישראל הצליחה להפיק תועלת מהפרקטיקות הקולוניאליות ההיסטוריות כדי לפתח את מה שאני מכנה "המודל הטוב ביותר של תרגול עסקי". (וידאו של הצהרה זו זמינה ב- UNTV באינטרנט, ב- 1:29:22)
- במרץ 2014 השתתף אחמד בכנס של אוניברסיטת אמסטרדם בנושא "תפקיד האיחוד האירופי בסכסוך הישראלי – פלסטיני ובמקרה של עסקים שהושקעו בהתנחלויות בלתי חוקיות, תיוג מוצרי ההתנחלויות והתחייבויות האיחוד האירופי לכבד ולקדם את זכויות האדם".
- בחודש יולי 2013 אמר אחמד לפייננשל טיימס כי "לדעתנו לא מספיק שהנציבות האירופית תטיל אחריות על הצרכן … לאירופים יש חובות לפי החוק הבינלאומי לאסור את הסחורה הזו על ידי איסור כניסתה לשוק".
ראג'א שחאדה
- ראג'א הוא מייסד ארגון אל-חק, וחבר בוועד המייעץ לארגון Military Court Watch.
- ב 20- במרץ 2017, דיבר ב – SOAS על "האם ישראל מפחדת משלום? הרהורים על כשלי המשפט הבינלאומי וזכויות האדם ועל מקורות של תקווה". שחאדה דיבר על "… כמעט 50 שנה למלחמת ששת הימים. סופה של הלחימה היה עד לכיבוש הישראלי של שטחים פלסטיניים בגדה המערבית וברצועת עזה, ועקירתם של 300 אלף אזרחים פלסטינים. אחרי חצי מאה של סכסוכים אזוריים הרסניים, ההחלטה על המצב אינה קרובה יותר".
- בראיון שערך עם הצלב האדום הבינלאומי בשנת 2012, ציין שחאדה כי "הכיבוש הוא בעל אופי קולוניאלי. מטרתו בסופו של דבר היא לעודד – בוודאי לא בכוח – שהפלסטינים יעזבו ויחליפו אותם מתנחלים ישראלים". הוא הוסיף כי יש צורך במנגנון שיפתור "את הבעיה של אופן החלת החוקים הישראליים על חלק מהאוכלוסייה ולא כלפי חלק אחר, וכיצד להפלות בצורה רשמית "משפטית" בין שתי קבוצות התושבים החיים באותה טריטוריה. כך נוצרה האפרטהייד בשטחים הפלסטיניים הכבושים".
- לפי שחאדה: "איננו יכולים לדבר על הכיבוש מבלי לדבר על ההתנחלויות ועל העובדה שאנשים אינם רואים את ישראל רק ככובשת השולטת בהיבטים מסוימים בחייהם, אלא כקולוניאסטית הרודפת אחרי אדמתם. זה מרגיש כמו גידול סרטני שאוכל את הגוף שלהם, בלתי אפשרי לחיות חיים נורמליים בכל דרך שהיא".
- בדצמבר 2010, מורין קלייר מרפי מנהלת העריכה של "האינתיפאדה האלקטרונית" ועובדת רשמית באל-חק, הוזמנה על ידי האף-בי-איי להופיע בפני חבר מושבעים פדרלי עקב עבודתה עם קבוצת הסולידריות הפלסטינית.
תורמים
תורם | סכום | שנים |
---|---|---|
מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי | 1,301,700 דולר | 2014-2017 |
האיחוד האירופי | 296,600 אירו | 2017-2020 |
צרפת | 27,842 אירו | 2015 |
Irish Aid (אירלנד) | 80,000 אירו | 2017 |
80,000 אירו | 2016 | |
כריסטיאן אייד אירלנד | 70,000 אירו | 2017-2018 |
איטליה | 1,191,091 אירו | 2018-2020 |
נורבגיה | 2,000,000 קרונות | 2018 |
2,000,000 קרונות | 2017 | |
1,600,000 קרונות | 2016 | |
AECID (ספרד) | 302,765 אירו | 2016 |
מכון החברה הפתוחה | 400,000 דולר | 2016 |
שותפים
- לפי אתר האינטרנט שותפי הארגון לשנת 2014 כוללים את: Bread for the World – EED (גרמניה), Irish Aid (אירלנד), Christian Aid (בריטניה), נורבגיה, דיאקוניה (שבדיה), בלגיה, קרן היינריך בול (גרמניה), ICCO (הולנד), AECID (ספרד), מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי , סוכנות האו"ם לפיתוח (UNDP) ומכון החברה הפתוחה (ארה"ב).
- חבר ברשת האירופית-ים תיכונית לזכויות אדם ,(EMHRN) בארגון העולמי נגד עינויים ,(OMCT) בפדרציה הבינלאומית לזכויות אדם ,(FIDH) קואליציית הביטאט הבינלאומית (HIC) ורשת הארגונים הלא ממשלתיים הפלסטיניים (PNGO).
- אל חק הוא "שותף הגדה המערבית" של ארגון International Commission of Jurists –ג'נבה.