מפרקים את הטענות: ניתוח משפטי של טענות האפרטהייד נגד ישראל
כהמשך ישיר לדוח הראשון, מטרת דוח זה הוא להתמודד עם הרטוריקה הפוליטית של ארגונים המתיימרים לקדם זכויות אדם, באמצעות ניתוח שיטתי של תוקף ההאשמות המוצגות עלי ידם.
כהמשך ישיר לדוח הראשון, מטרת דוח זה הוא להתמודד עם הרטוריקה הפוליטית של ארגונים המתיימרים לקדם זכויות אדם, באמצעות ניתוח שיטתי של תוקף ההאשמות המוצגות עלי ידם.
בפרסום הזה, מנתחים את מדיניות האפרטהייד כפי שיושמה בדרום אפריקה, וכן בוחן את טיבה והתפתחותה של ההאשמה בביצוע אפרטהייד המופנית כלפי בכירים ישראליים
מכון המחקר Monitor NGO ממליץ שממשלות יישמו מנגנונים ברורים וספציפיים באופן קבוע, בכדי להבטיח שלא יינתנו משאבים ותמיכה לארגונים הקשורים לאלימות או לטרור.
הסניף של משרד האו"ם לתיאום עניינים הומניטריים בישראל, הגדה המערבית ועזה (OCHA-oPt) , נועד ליישם את התוכנית ההומניטרית האזורית של האו"ם. OCHA-oPt מתאם ומעניק בעצמו מימון לעשרות ארגונים לא-ממשלתיים, אך בניגוד לסניפי OCHA אחרים ברחבי העולם, הוא מתעדף פעילות פוליטית חד-צדדית במקום סיוע הומניטרי.
. הניתוח מציג את התרומות לפי הדיווחים השנתיים של 35 ארגונים לא-ממשלתיים ישראליים, אשר מקבלים מימון ממשלתי זר ומקדמים פעילות פוליטית הקשורה לסכסוך הערבי-ישראלי, בין השנים 2017-2019
וורלד ויז'ן התקשר בחוזה עם סוכנות הסעד האסלמי the Islamic Relief Agency) - ISRA) לסייע במתן שירותים הומניטריים בהקשר זה. במסמך ועדת הכספים מצוין כי ל ISRA יש "היסטוריה רחבה של תמיכה בארגוני טרור" - כמו חמאס - "וטרוריסטים, כולל אוסאמה בן לאדן."
ב2020-2018, האיחוד האירופי מענק 269,975 אירו ליש דין, שוברים שתיקה, ורופאים לזכויות אדם-ישראל לפרויקט שנועד "להגביר את האחריותיות של כוחות הביטחון הישראלים לכניסות בכוח לבתים, בהתאם לסטנדרטים דמוקרטיים והחוק הבינלאומי."
מכון המחקר NGO Monitor ניתח את הדו״ח הכספי של הקרן החדשה לישראל לשנת 2019 ,המפרט את מענקי הקרן ל-273 ארגונים לא-ממשלתיים בישראל ול-60 ארגונים לא-ממשלתיים אמריקניים. הניתוח עוסק במענקים שניתנו ל-32 ארגונים פוליטיים העוסקים בסכסוך הערבי-ישראלי, המהווים כ-10 אחוז מסכום המענקים של הקרן.
ב-29 לאוקטובר 2020, Save the Children יפרסם דו"ח על "השפעת מערכת המעצר הצבאית הישראלית על ילדים פלסטינים".