ב- 20 בדצמבר 2019, התובעת הראשית של בית הדין הפלילי הבינלאומי ( (ICC פאטו בנסודה, הודיעה כי בכוונתה לחקור פשעי מלחמה לכאורה ב"מדינת פלסטין". מהלך זה הוא תוצר של לובי עקבי וכבד שנעשה אל מול ה- ICC במשך למעלה מעשור על ידי ארגונים לא-ממשלתיים. ארגונים אלה כוללים את Human Rights Watch) HRW), אמנסטי אינטרנשיונל, ומספר ארגונים הקשורים לארגון הטרור החזית העממית לשחרור פלסטין, הממומנים על ידי ממשלות אירופה.

בחלק מהמקרים, המימון האירופי לארגונים הפלסטיניים יועד במפורש לפעילותם מול ה- ICC. לדוגמה, במהלך מבצע צוק איתן בעזה בשנת 2014 העניקה מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי – מנגנון מימון משותף של ממשלות שוויץ, שוודיה, הולנד ודנמרק – "מימון חירום" לארגונים לא ממשלתיים פלסטינים כדי לתעד "הפרות בהיקף נרחב. של זכויות אדם ומשפט הומניטרי בינלאומי – רובם נגד אזרחים פלסטינים ואובייקטים אזרחיים."

ארגונים אלה אינם מקורות מידע אמינים עבור בית המשפט. קשריהם לארגון הטרור של החזית העממית, כמו גם עיסוקם בקידום BDS ובפעילויות אנטי-ישראליות אחרות, צריכים היו לפסול אותם עבור כל גורם עצמאי ואובייקטיבי.

אדאמיר

אל-דמיר

המרכז הפלסטיני לזכויות אדם (PCHR)

 

ראג'י סוראני מקבל את הפרס מהחזית העממית ב- 16 בפברואר 2014. מימין לשמאל: מנכ"ל  PCHR ראג'י סוראני, חבר הוועד המרכזי של החזית העממית רבאח מוהאנה, וחבר הוועד המרכזי של החזית העממית מרים אבו דקה

(מקור: קול אל ווטאן, "העם מכבד את הלוחם פרופסור ראג'י סוראני בהכרה בתפקידו בהעברת המסר של עמנו", 17 בפברואר 2014:

https://video.alwatanvoice.com/view/2014/02/17/496986.html )

תמונה נוספת של סוראני מקבל את הפרס. על הבאנר נכתב "הכרה בפרופסור הנכבד ראג'י סוראני בקבלת פרס נובל אלטרנטיבי, החזית העממית לשחרור פלסטין." (מקור: PCHR "החזית העממית  מכבדת את עורך הדין ראג'י סוראני על הזכייה ב"פרס נובל אלטרנטיבי", 20 בפברואר 2014https://pchrgaza.org/en/?p=858 )

אל-חק

אל-מיזאן

 Human Rights Watch ) HRW)

ארגון Human Rights Watch) HRW) היה תומך מוביל בחקירת ה-ICC נגד ישראל. הוא קידם את האג'נדה הזו על ידי דחיפת הרשות הפלסטינית להתקבל ל- ICC , על ידי קיום לובי מול תובעת ה-ICC, ועל ידי פרסום דוחות בנימוקים מזויפים הטוענים להפרות ישראליות של החוק הבינלאומי.

תחת הנהגת המנכ"ל קן רות', ראש המזרח התיכון, שרה לאה וויטסון, ומנהל ישראל-פלסטין עומר שקיר, HRW השיק קמפיינים שמטרתם לפגוע בבנקים ובמועדוני הכדורגל הישראליים, ובפלטפורמות המקדמות תיירות.

אמנסטי אינטרנשיונל

 אמנסטי קרא לחקירות ה-ICC בנושא ישראל סביב עימותיה בעזה הן בשנת 2009 והן בשנת 2014.

אמנסטי עבד זמן רב כדי לקדם קמפיינים של BDS, כולל תמיכה בחקיקת BDS בארצות הברית ובאירלנד, כמו גם קריאה לממשלות להטיל אמברגו נשק על ישראל. לאחר פרסום הדו"ח בינואר 2019 בנושא התיירות בישראל ובגדה המערבית, הצהירה ראש עיריית פרנקפורט אווה בקר כי, "אמנסטי אינטרנשיונל מקדם טיהור אתני … [וגם] הליכה בעקבות תנועת ה- BDS האנטישמית."