ארגונים הפעילים בקמפיין וקשורים ל-BDS וטרור

ב-20 בדצמבר 2019, התובעת הראשית של בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) פאטו בנסודה, הודיעה כי בכוונתה לחקור פשעי מלחמה לכאורה ב"מדינת פלסטין״. מהלך זה הוא במידה משמעותית תוצר של פעילות לובי עקבית ומשמעותית אל מול בית הדין במשך למעלה מעשור על ידי ארגונים לא-ממשלתיים. ארגונים אלה כוללים את Human Rights Watch (HRW), אמנסטי אינטרנשיונל, ומספר ארגונים הקשורים לארגון הטרור החזית העממית לשחרור פלסטין.

בעודה מחליטה האם לפתוח בחקירה נגד ישראל, נפגשה בנסודה עם מספר ארגונים וקבוצות בעלי קשרים לארגוני טרור, המקדמים קמפיינים של דלגיטימציה נגד ישראל. ארגונים אלו מצוטטים גם במסמכי ICC שונים הקשורים לחקירה.

לקריאת המחקר המלא לחצו כאן

דוגמאות לארגונים מרכזיים

PCHR, אל- מיזאן, אל-חק ואל-דמיר

המרכז הפלסטיני לזכויות אדם (PCHR)

  • במרץ 2020, הגיש PCHR שני תקצירים כידיד בית המשפט ל-ICC.
  • על פי PCHR, בדצמבר 2019, "עורך הדין ראג'י סוראני, מנהל המרכז הפלסטיני לזכויות אדם (PCHR) … נשא [נאום] באסיפה הכללית השנתית." במהלך נאומו פנה סוראני לבנסודה: "היינו מאוד עקביים בעבודה עם ה- ICC ומשרדך, ושיתפנו פעולה באופן מלא במתן עובדות מלאות הדרושות בנושא זה … הצלחנו להביא לך עשרות עדים במהלך שיחות וידיאו … ארגוני זכויות אדם פלסטיניים סיפקו חומר משמעותי באמת למשרד שלך. "
  • PCHR הגיש גם מסמכים שונים ל-ICC לצד אל- מיזאן, אל-חק ואל-דמיר (עיין בהמשך).

אמנסטי אינטרנשיונל

Human Rights Watch ) HRW )

  • ארגון Human Rights Watch הוא ממובילי התמיכה בחקירת הICC-  נגד ישראל. הוא קידם את האג'נדה הזו על ידי שכנוע הרשות הפלסטינית להצטרף ל- ICC , על ידי קיום לובי מול תובעת ה-ICC, ועל ידי פרסום דו"חות מסולפים הטוענים להפרות ישראליות של החוק הבינלאומי.
  • ב- 19 בפברואר 2019, נפגשה תובעת ה-ICC בנסודה עם מנכ"ל HRW, קן רוט. ציוץ מחשבון הטוויטר הרשמי של ה- ICC הצהיר כי החברה האזרחית "ממשיכה למלא תפקיד חיוני בכדי לקדם את המאבק נגד #חסינות לפשעי זוועה." ב- 26 בספטמבר 2019, נפגשה בנסודה עם מנהל תוכנית הצדק הבינלאומית  של HRW, ריצ'רד דיקר.
  • ב- 4 ביוני 2017, HRW פרסם הצהרה בנושא "הדו"ח בגרסת וידיאו בטוויטר).

הפדרציה הבינלאומית לזכויות האדם (FIDH)

  • מזה כעשרים שנה, FIDH תומך קולני בניצול ה- ICC– וסמכות השיפוט האוניברסלית שלו, כדי לפגוע בישראלים. FIDH פעיל בניסיונות להביא תיקים של "פשעי מלחמה" נגד גורמים ישראלים ב-ICC, כולל על ידי הגשת חומרים בנוגע לעזה. כמו כן, ב-2009, ארגון שלח מכתב לנשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס המעודד אותו לאשרר את אמנת רומא- האמנה אשר הקימה את ה-ICC.
  • במרץ 2020, הגיש FIDH תקציר כידיד בית הדין ל ICC- התומך ב"מימוש סמכותו של בית המשפט במצב זה ובפתיחת חקירה מיידית . "
  • בשנת 2015, FIDH  הפעיל לובי עבור הרשות הפלסטינית להצטרף ל-ICC.

הצהרות ומכתבים

  • בנובמבר 2019, 203 ארגונים לא-ממשלתיים חתמו על מכתב לבנסודה, בו הם קוראים לפתוח "חקירה רשמית ומלאה בקשר למצב בפלסטין" ול"פשעי מלחמה ופשעים אפשריים נגד האנושות שבוצעו," מאחר "והעדר חקירה רשמית … מניע את תרבות הפטור מעונש הקיימת."
  • הארגונים החתומים כוללים את אל-מיזן, אל חק, אדאמיר, ARIJ , BADIL   PCHR,DCI-P , PNGO , ISM Article  Collective1, Rights Forum, – ICAHD פינלנד, סמידון, האיגוד הבינלאומי לעורכי דין דמוקרטיים, , Broederlijk Delen, Solidarite , AFPS ועוד רבים אחרים.
  • בספטמבר 2018, 25 ארגונים לא-ממשלתיים שלחו מכתב לתובעת ה-  ICC   בנסודה, בו הם קוראים לפתוח בחקירה מכיוון ש"המצב בפלסטין מתדרדר במהירות ופשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות מתרחשים לכאורה לעתים קרובות על מנת לבצר את השליטה הישראלית בשטח הפלסטיני ובעם הפלסטיני." הם קוראים "להעמיד לדין ולהרשיע מבצעי עבירות, כולל בכירים רמי דרג בפשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות."
  • החתומים כוללים אל-חק, אל-דמיר, אל-מיזאן, אדאמיר, האגודה בלגו-פלסטיניין, סעיף 1 קולקטיב, בדיל , המרכז לזכויות חוקתיות, DCI-P, EuroMed, FIDH, Hurryat, מרכז סיוע משפטי וזכויות אדם בירושלים (JLAC), עורכי דין לזכויות אדם פלסטינים, טרוקייר והמרכז הפלסטיני לזכויות אדם.
  • במאי 2014, 17 ארגונים לא-ממשלתיים שלחו מכתב לנשיא הפלסטיני מחמוד עבאס בו הם קוראים לו "להבטיח שפלסטין תפעל בסמכותו של בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) על ידי הצטרפות מיידית לאמנת רומא ו / או הגשת הצהרה נוספת שתקבל את סמכותו של בית המשפט על פשעים שבוצעו בשטח הפלסטיני החל מה -1 ביולי 2002. "
  • הארגונים החתומים כוללים את אל-חק, אל-דמיר, אל-מיזאן, אדאמיר,, Amnesty International, Defense for Children International – Palestine (DCI-P), Human Rights Watch, הפדרציה הבינלאומית לזכויות אדם (FIDH), המרכז הפלסטיני לזכויות אדם ומרכז נשים לסיוע וייעוץ משפטי.