קמפיין הארגונים

הארגון הבולט ביותר בקמפיין הזה הוא האגודה הבינלאומית לזכויות הילד – סניף פלסטין (DCI-P), ארגון פלסטיני שתומך בקמפיין ה-BDS נגד מדינת ישראל ובעל קשרים לכאורה עם "החזית העממית לשחרור פלסטין".  הארגון מוביל בארה"ב ובקנדה את הקמפיין "זו לא הדרך להתייחס לילד" ("“No Way to Treat a Child) הקורא לממשלות "להשתמש בכל האמצעים האפשריים להפעיל לחץ על הממשלה הישראלית לשים סוף למעצרים ולהתעללות בילדים פלסטינים". השותפים לקמפיין של DCI-P הם תומכים מובהקים של קמפיין ה-BDS, דבר שמדגים את העובדה שהקמפיין מנצל את ילדים פלסטינים לטובת אג'נדה פוליטית ברורה.

תחת הכותרת "

  • טוען כי קטינים מוחזקים בבידוד. במציאות, החוק הבינלאומי והמקומי אוסרים על אחזקתם של קטינים בחברת מבוגרים, זאת הסיבה מדוע קטין שנעצר לבדו יוחזק בבידוד.
  • מגנה את ישראל על שימוש בבתי דין צבאיים. במציאות, לפי המסגרת שבה DCI-P טוען את טענותיו (בנוגע למשפט ההומניטארי הבינלאומי במקרה של שטח כבוש) ישראל מחוייבת להפעיל בתי דין כאלה באופן אקסקלוסיבי.
  • מציין כי קטינים פלסטינים חפים מפשע המאושמים במעורבות בפשעים אלימים חותמים על עסקאות טיעון, גם אם הם חפים מפשע. במציאות, כל זה קורה תחת פיקוח של עורכי הדין מטעם DCI-P שמייצגים את אותם קטינים בבתי משפט. אם זה נכון, מדובר בהפרה אתית שלא לומר הזנחה פושעת מצד עורכי הדין כלפי אותם קטינים.
  • טוען כי הודאות של קטינים פלסטינים מושגות באמצעות אלימות ועינויים. אם הדבר נכון, לארגון יש את החובה לדווח לרשויות ולהציג את העובדות לבית המשפט על מנת שזה יפסול את החקירה. באם יש הוכחות ולא עשו זאת, זאת הפרה אתית והזנחה פושעת.
  • בשנת 2013, הארגון סירב להיכלל ברשימת עורכי הדין איתם קטינים פלסטינים יכולים להיוועץ במקרה של חשד נגדם. הקמפיין של DCI-P הביא בסופו של דבר להצעת חוק שהעלתה חברת הקונגרס האמריקנית בטי מקולם "למנוע מכספי משלם המסים האמריקני להגיע לתמיכה במעצרים המתמשכים שמבצע הצבא הישראלי ולטיפול הלקוי בילדים הפלסטינים" (נובמבר 2017). ארגוני BDS נוספים אימצו את הצעת החוק וגיבו את ההצעה על ידי מידע לא מבוסס של ארגונים אנטי-ישראלים, כולל ציטוטים ישירים מדו"ח של DCI-P משנת 2016 ומאתר האינטרנט. החלקים שמקשרים לדוחות של מחלקת המדינה האמרקיאית ויוניצ"ף, מקורם באותם ארגונים (למרות שבהצעת החוק פורסמו ציטוטים באופן סלקטיבי תוך הסתרת המקור – ראה ניתוח של הצעת החוק על ידי NGO Monitor).

הארגונים החברים בקמפיין "זו לא הדרך לטפל בילד":

הארגונים שעומדים מאחורי הצעת החוק של חברת הקונגרס מקולום: