קמפיין ה-BDS והלוחמה המשפטית נגד ישראל מקורו בפורום הארגונים הלא ממשלתיים וועידת האו"ם נגד הגזענות שנערכה בדרבן, דרום אפריקה ב-2001. מנגנוני האו"ם המשיכו מאז לשמש כפורום המרכזי לביטויים אלו של לוחמה מדינית. כחלק תהליך זה, וועדת האו"ם "למימוש זכויותיו הבלתי מעורערות של העם הפלסטיני" (CEIRPP  – שנוסדה על ידי האו"ם בשנות ה-70' כחלק מקמפיין "ציונות היא גזענות") מכנסת ועידת תעמולה אנטי-ישראלית ב-30 ביוני 2017 לקידום ה-BDS והדמוניזציה של מדינת ישראל.

האירוע שכותרתו: "מסיימים את הכיבוש: יוצרים מרחב לזכויות אדם, פיתוח, ושלום צודק", מתכנס על תקן של פורום חברה אזרחית, עם רשימת דוברים הכוללת בכירים ופעילים ממגוון ארגונים.

כפי שמפורט מטה, מרבית הדוברים והארגונים הם תומכים ידועים בקמפיין ה-BDS, הלוחמה המשפטית ובנרטיב 48' (כלומר שהקמתה של מדינת ישראל הוא אסון). הקמפיין שלהם ללוחמה כלכלית ומשפטית מכוון למדינת ישראל כמכלול, ללא מיקוד הביקורת כלפי מדיניותה בשטחים.

כל זה מצביע על כך שהדיון באירוע "50 שנה לכיבוש" אינו אלא עוד תירוץ של סוכנויות האו"ם ושותפיהם בארגונים הלא ממשלתיים, לעשות דה-לגיטימציה לקיומה של מדינת ישראל ולחזק את שאר הקמפיינים הפועלים בהתאם לאג'נדה זו. רשימת פאנלים כגון "אכיפת המשפט הבינלאומי ואחריותיות: איך לעשות שינוי?" ו-"מעבר לכיבוש: חיפוש אחר שלום צודק ובר-קיימא", מחזקת את הניתוח הזה.

שתי תוספות מפתיעות לתוכנית הם חגי אל-עד מבצלם וטניה הארי מארגון גישה. למרות שאל-עד קרא "לפעולה בינלאומית מכרעת" ו"לפעולה בינלאומית שתהדהד ברמה המקומית," מבלי לפרט בפומבי במה זה כרוך ואף ללא הבעת תמיכה מפורשת ב-BDS או בהתנגדות לקיומה של ישראל – השתתפותם באירוע ה-CEIRPP  היא מדאיגה.

להלן רשימת ה-NGOs התומכים ב-BDS ובלוחמה המשפטית נגד ישראל המשתתפים בכנס :

  • American friends service committee (AFSC):
    • AFSC מוביל קמפיינים של BDS בקמפוסים ובכנסיות בארה"ב.
    • דלית באום, מנהלת תכנית המזרח התיכון של AFSC, היא מייסדת שותפה של פרוייקט ה-BDS המרכזי של קואליציית הנשים לשלום – "מי מרוויח?" ועושה לובינג המכוון לקהל בינלאומי לגבי השאלה איך ניתן לקדם בצורה הטובה ביותר את קמפיין ה-BDS הגלובלי נגד מדינת ישראל. הקמפיין כולל אמצעי סינון השקעות באינטרנט שמטרתו "לסייע לאנשים ומוסדות לזהות חברות בתיקי ההשקעות שלהם שמעורבות באופן ישיר בהפרה המתמשכת של זכויות אדם והמשפט הבינלאומי."
  • משמר זכויות האדם (Human rights watch, HRW):
    • HRW פועל בעקביות מול בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) להגשת תביעות בגין "פשעי מלחמה" נגד בכירים ישראלים, ומקדם קמפיינים של BDS.  הוא גם פעיל באו"ם ובמסגרות בינלאומיות אחרות, תוך הטחת האשמות שקריות, מעוותות, ושלא ניתנות לאימות נגד ישראל.
    • עומר שאקיר, מנהל תחום ישראל ופלסטין ב-HRW, תומך באופן עקבי בפתרון המדינה האחת, וקידם קמפיינים של BDS נגד ישראל. במאי 2010 במהלך הרצאה ב-UC Irvine, שאקיר הכריז כי ה-BDS הוא "מסגרת שבה כל אחד שנמצא בחדר הזה יכול ללחוץ בעצמו כדי לשים סוף לשיטה הלא צודקת ולקדם חזון לעתיד טוב יותר."
    • HRW יזם קמפיין ציבורי שכלל מאמרים רבים, נסיעות, ולובי אינטנסיבי באו"ם, במקביל למאמצי אש"ף,   לקרוא ל-FIFA לנקוט בעונשים נגד ישראל תוך דרישה מהתאחדות הכדורגל הישראלית לחדול ממשחקים בהתנחלויות ולא לאפשר למגרשים ולאולמות בהתנחלויות לשמש למשחקים רשמיים." HRW מעולם לא פעל בצורה דומה במדינות אחרות.
    • ב-19 בינואר 2016, HRW פרסם מסמך בן 162 עמודים שכותרתו "כיבוש בע"מ", הקורא לעסקים להפסיק לפעול בהתנחלויות הישראליות, שפירושה קריאה דה-פקטו לחרם על ישראל. במקביל לפרסום של HRW, קתלין פרטיס, יושבת ראש הוועדה המייעצת של HRW במזרח התיכון ובצפון אפריקה וחברה בדימוס בחבר הנאמנים פרסמה מאמר בעד ה-BDS שפורסם בעיתון הארץ.
  • אל-מיזאן:
    • אל מיזאן פעיל מאוד בקמפיינים ללוחמה משפטית אנטי-ישראלית, המנצלים בתי משפט ומנגנונים משפטיים בינלאומיים כדי להוציא צווי מעצר נגד בכירים ישראלים, מגישים תביעות נגד חברות וממשלות העושות עסקים עם ישראל, ופועלים לפתיחת חקירות נגד ישראלים בבית הדין הפלילי הבינלאומי.
    • תומך ביוזמות BDS  באמצעות חתימה על עצומות וחברויות בפלטפורמות BDS. ביולי 2014, חתם על קריאה משותפת לפעולה: יולי 2014 – חודש נגד חומת האפרטהייד לפיה: "…הגיע הזמן ל'אינתיפאדה משפטית', מאבק עממי מוגבר ויותר חרם, משיכת השקעות וסנקציות…אנו קוראים לכם להרחיב ולהעמיק את תנועת ה-BDS  הגלובלית לצדק…"
  • קול יהודי לשלום (JVP):
    • מקדם אסטרטגיית לוחמה פוליטית נגד ישראל, כולל BDS, קמפיינים מתמשכים של דמוניזציה בדבר "אפרטהייד" ו"גזענות", ותומך בטיעון הפלסטיני ל"זכות השיבה"  כשהיעד האולטימטיבי הוא לפרק את מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.
    • ב-2 בפברואר 2016, קול יהודי לשלום בשיתוף עם "יהודים אומרים לא!" הפיצו מהדורה פארודית בגרסה מודפסת ודיגיטלית של ה- New York Times, כמחאה על האופן בו ישראל מסוקרת בעיתון. בעמוד הראשון היה כתוב: "הקונגרס דן בסיוע ארה"ב לישראל" לצד מספר מודעות כמו "מלט לשלום" – חברה המתמחה בבניית "חומות אפרטהייד", ומודעה לשעוני יוקרה עם הכיתוב: "הגיע הזמן לשים סוף לסיוע הצבאי לישראל."
  • מוסטפא ברגותי:
    • ברגותי משתתף בפעילויות BDS, ואומר: "אנו כעת נמצאים בשלבים הראשונים של הקמפיין לחרם, משיכת השקעות וסנקציות נגד הממשלה הישראלית בגין סירובה לציית למשפט הבינלאומי. פעולות כגון אלו הצליחו לבטל את חוקי ג'ים קרו בדרום אמריקה ואת האפרטהייד בדרום אפריקה, ואנו לאט לאט מגשימים זאת בעניין הכיבוש והאפרטהייד הישראלי."
    • הוא גם קרא להטלת אמברגו נשק נגד ישראל, בטענה שהמדינות האירופאיות חייבות לשים קץ לרכישות הצבאיות מישראל מישום שהיא "מדינה פושעת מלחמה".
  • נורה עריקאת:
    • עריקאת היא היועצת המשפטית בארה"ב עבור הארגון הפלסטיני הרדיקלי בדיל.
    • היא גם מלמדת באוניברסיטת ג'ורג' מייסון, פעילה אנטי-ישראלית דומיננטית, וקמפיינרית משפטית  לשעבר של "הקמפיין האמריקאי לסיום הכיבוש הישראלי," שם "סייעה לזרוע קמפיינים של BDS" והאיצה תיקים של לוחמה משפטית נגד בכירים ישראלים לשעבר בבתי משפט פדרליים בארה"ב.
    • בדצמבר 2014 עריקאת השתתפה בדיון מטעם האגודה האמריקנית לאנתרופולוגיה שכותרתו: "מה תפקיד האקדמיה בשינוי פוליטי? מקרה ה-BDS וההפרות הישראליות של המשפט הבינלאומי." במהלך הרצאתה, עריקאת אמרה ש"אחד הערכים של חרם אקדמי… הוא לעשות מה שחרם, משיכת השקעות וסנקציות עושים, שזה למעשה הפעלת לחץ מוסרי על ישראל, מה שלא היה עד עכשיו. הוא היה נעדר עד כה כתוצאה מהפחדה או חשש מהשלכות, כתוצאת פעולתה של ארה"ב בזירה הבינלאומית לסכל כל סוג של לקיחת אחריות גם אם זה חוקי, דיפלומטי וכו'".
    • עוד כשהייתה סטודנטית בברקלי, עריקאת ניצבה בחוד החנית של קמפיין משיכת השקעות בשיתוף עם ארגון סטודנטים למען צדק מפלסטין.
  • דיאנה בוטו:
    • בוטו היא הדוברת לשעבר של יחידת התמיכה במשא ומתן של  אש"ף, וגם הייתה מעורבת בקידום חוות דעת מייעצת נגד גדר הביטחון של ישראל בבית הדין הבינלאומי לצדק (ICJ).
    • באוקטובר 2016, בוטו הייתה חתומה על מכתב לעורך של ה-New York Review of Books  המקדם בברכה את "שבירת הטאבו נגד החרמת ישויות ישראליות השותפות להפרות זכויות אדם של פלסטינים." המכתב אמנם מוסיף "קריאה להחרמת ההתנחלויות בישראל, מדינה שבנתה באופן בלתי חוקי ותחזקה את אותן התנחלויות במשך עשורים. מעבר לכך, האם בנקים ישראלים שלא ממוקמים בהתנחלויות אך מממנים את בנייתן אינם צריכים להיות גם על הכוונת?"
    • בוטו האשימה את ישראל ב"פשעי מלחמה", "טיהור אתני של-75% מהאוכלוסיה הפלסטיני", "טבח אזרחים פלסטינים", וקידמה קמפיינים של BDS, היא בנוסף השתתפה ב-2012 בטריבונל ראסל על פלסטין בניו יורק.