בנוסף לדוגמאות לתקריות אנטישמיות בבריטניה מכון המחקר NGO Monitor מצביע על מקרים בהם עמותות בריטיות בולטות, הטוענות לקידום זכויות אדם, מקדמות למעשה מסרים אנטישמים.

תוכנית הליווי האקומנית בפלסטין וישראל (EAPPI)

EAPPI הוא פרויקט של וועד הכנסיות העולמי (WCC), השולח מתנדבים לגדה המערבית "לחוות את החיים תחת כיבוש". בשובם לארצותיהם, נשלחים המתנדבים על ידי EAPPI לקדם בהן קמפיינים אנטי ישראלים, הכוללים את קמפיין החרם, משיכת ההשקעות והסנקציות (BDS)וכן גם מסרים אנטישמים .

למשל, פעילת EAPPI השתמשה בהערות אנטישמית במהלך אירוע בלונדון במאי 2016. הפעילה התייחסה ל"לובי היהודי", האשימה את ישראל בשתילת סכינים ליד גופות מחבלים פלסטינים, והביעה תמיכה בקמפיין ה-BDS וצורות אחרות של דמוניזציה של ישראל.

על פי מועצת הנציגות היהודית בבריטניה, EAPPI "סייעו ליצור אווירה עוינת כלפי ישראל בתוך הכנסייה האנגליקנית". מעבר לכך, "הנרטיב של EAPPI מבוסס על ניסיון של מתנדבים החיים מספר חודשים לצד הפלסטינים בשטחים, אבל פחות מיום בישראל, ואז חוזרים ופונים לקהל שיודע מעט – או שום דבר – על מציאות חיי היומיום של שני צדי הסכסוך" .

EAPPI מציג נרטיב פלסטיני חד-צדדי, חברי הארגון משתתפים בפעילויות לציון יום "הנכבה" הפלסטיני וקידום זכות השיבה, ומשתפים פעולה עם ארגונים בעלי אופי אנטישמי. פעילויות אלו שקולות לקריאה לחיסולה של ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי .

בתגובה לביקורת בנוגע ללובי שמפעילים פעילים בפרויקט EAPPI – הם טוענים כי הם התאימו את התכנית שלהם כך שתכלול "קולות ישראלים". במציאות, "קולות" אלה הם לא אחרים מאשר ארגונים פוליטיים רדיקליים המחזקים את הנרטיב של EAPPI.

אמנסטי בריטניה (AIUK)

לאמנסטי בריטניה יש היסטוריה של התנהלות אנטי-ישראלית ואנטישמית.

באספה הכללית השנתית של אמנסטי בריטניה (19 באפריל 2015), אומצו 16 מתוך 17 הצעות על סדר היום. ההצעה היחידה שנדחתה קראה לאמנסטי בריטניה "להילחם נגד האנטישמיות בבריטניה" כמו גם "לעשות לובי בקרב הממשל הבריטי על מנת לבלום את עליית ההתקפות האנטישמיות בבריטניה" ו "לפקח על האנטישמיות". לפי ההצעה, "לא אמנסטי בריטניה ולא המזכירות הבינלאומית [של אמנסטי] לקחו על עצמם לערוך מחקר או לנהל קמפיינים באופן מיוחד על האנטישמיות בבריטניה" .

להערכת הקבוצה הפרלמנטרית חוצת המפלגות נגד אנטישמיות בבריטניה, הסירוב של אמנסטי לגנות אנטישמיות, בולט בעיקר על רקע העלייה באנטישמיות באירופה.

לקריסטיאן בנדיקט, מנהל משברים באמנסטי בריטניה (זמנית התפטר מתפקידו), יש אובססיה אנטי ישראלית חזקה המוזנת על ידי תיאוריות קונספירציה. ב-30 ביולי 2015, בנדיקט צייץ מחדש הודעה בטוויטר של החמאס המצטטת מחקר של אמנסטי, והוסיף "לנוכח הראיות הנערמות לפשעי מלחמה של ישראל, יש צורך בצעדים מוחשיים לאחריותיות".

בציוץ בנובמבר 2014, בנדיקט השווה את ישראל לדאעש והשתמש בהשטאג ""#JSIL

בנובמבר 2012, בנדיקט צייץ בהתייחס לחברי פרלמנט יהודים, "לואיס אלמן רוברט חלפון ולוסיאנה ברגר נכנסו לפאב… כל אחד מהם הזמין סיבוב של B52… #Gaza."