הצהרות ארגונים לא-ממשלתיים בנושא הפיגוע באוטובוס בירושלים, 18 באפריל 2016
ב-18 לאפריל 2016, מחבל ניסה לרצוח אזרחים באמצעות מטען חבלה באוטובוס אגד בירושלים. יותר מ-20 ישראלים נפצעו. למרות זאת, מספר ארגונים לא-ממשלתיים פרסמו הצהרות ברשתות החברתיות שלא מגנות את הפיגוע, אלא מאשימות את הקורבנות. במקום לגנות את המחבלים כמפרי זכויות אדם, הם מקדמים נרטיב בו הפלסטינים הם לעולם הקורבן, מסיר מהם את אחריות לטרור ומתאר אותו תמיד כתגובה לכיבוש הישראלי.
בנוסף לכך, מספר ארגונים ישראלים, פלסטינים ובינלאומיים המבקרים את מדינת ישראל באופן קבוע, ובמיוחד כאשר היא נדרשת להגן על עצמה, שמרו על שתיקה בכל הנוגע לפיגוע באוטובוס.
הצהרות ארגונים לא-ממשלתיים
אלי אבונימה, מנכ״ל האינתיפאדה האלקטרונית
- ״אם טענת הכובש שהייתה זו פצצה אכן תאומת, זה מוכיח שדיכוי וכיבוש לעולם לא יביאו לביטחון״ (18 באפריל, טוויטר)
קנת׳ רות׳, מנכ״ל Human Rights Watch
- ״פיצוץ האוטובוס בירושלים-פשע לכל דבר ועניין-הוא לא הדרך לסיים את ההתעללות בפלסטין הכבושה״ (19 באפריל, טוויטר, צויץ מחדש על ידי הארגון עצמו)
קול יהודי לשלום (JVP)
- ״סימפטיה לאלו שנפגעו היום בפיצוץ האוטובוס בירושלים. יותר מתמיד, אנו פועלים למען עתיד ללא אלימות באמצעות פעולה נגד גורמיה היסודיים״ (18 באפריל, טוויטר)
הארגונים הבאים (ישראלים, פלסטינים ובינלאומיים) לא הגיבו כלל לפיגוע, נכון ל-19 באפריל, 16:30 שעון ישראל: אל-חק, אל מיזאן, אמנסטי אינטרנשיונל, בצלם, קואליציית נשים לשלום והמרכז הפלסטיני לזכויות אדם.