ירושלים – ארגון אמנסטי יערוך מחר (רביעי) מסיבת עיתונאים בירושלים, בה הוא ישיק דו"ח חדש העוסק בקרבות "יום שישי השחור" ברפיח, המבוסס על פרויקט המיפוי של הארגון – "פלטפורמת עזה", שכבר נמצאו בה טעויות עובדתיות רבות. לטענת הארגון, הדו"ח "ישפוך אור חדש על הפרות של המשפט הבינלאומי" אשר התרחשו לכאורה במהלך מבצע "צוק איתן". מכון המחקר NGO Monitor מציין כי אמנסטי משחזר טענות של ארגונים לא-ממשלתיים פוליטיים (כמו שוברים שתיקה הישראלי, והארגונים הפלסטינים אל-מיזאן והמרכז הפלסטיני לזכויות אדם), ומכסה על חוסר המקצועיות בטענות לעבודה פורנזית.

על עיתונאים, דיפלומטים ומוזמנים אחרים למסיבת העיתונאים מחר, להתייחס לטענות אמנסטי בספקנות וביקורתיות, מכיוון שכבר הוכח כי לארגון אין מתודולוגיית מחקר אמינה, או מומחיות צבאית רלוונטית.

מצ"ב 10 שאלות אשר על אמנסטי להתייחס אליהן לגבי תוכנו של הדו"ח, ולגבי שותפותו עם ארגונים אנטי-ישראליים פוליטיים:

  1. נחשף כי פרויקט מיפוי הנזק של אמנסטי,"פלטפורמת עזה", כולל טעויות עובדתיות רבות, ככל הנראה כתוצאה מהעתקת נתונים מארגונים פלסטינים דוגמת "אל-מיזאן" ו"המרכז הפלסטיני לזכויות אדם", מבלי לבצע בדיקה של הדברים. האם אמנסטי שינה את מתודולוגיית המחקר של הארגון לפני פרסום הדו"ח?
  2. מדוע המידע אודות פעילות הטרור של "שלושת אנשי הרפואה" אשר היו חברים בג'יהאד האסלאמי (אירוע 3011 ושוב באירוע 3016) אינו נכלל בדו"ח או בפלטפורמה כלל? מדוע במקרה זה הארגון מייחס "פשעי מלחמה" לישראל ולא לפלסטינים? בדומה לכך מדוע לא מצוין כי עבדאללה נאסר פהג'ן (אירוע מספר 2963) אשר מתואר כ"צלם עיתונות" היה פעיל בגדודי עז א-דין אל-קסאם?
  3. מדוע אמנסטי לא אימת את המידע שמקורו בארגונים לא-ממשלתיים? האם יש לארגון את היכולת לאמת את הטענות הללו באופן בלתי תלוי? אם כן, כיצד?
  4. כיצד ניתן להתייחס לאמנסטי כאל ארגון אמין ואובייקטיבי, כאשר אלה האחראים על פרויקט זה ועל "מחקרים" אחרים על ישראל הם פעילי "סולידאריות" פלסטינית אשר תומכים בקמפיין החרם על ישראל (קמפיין ה-BDS)? מדוע ארגון אמנסטי מפר את הכללים הבסיסיים ביותר של ועדות חקירה בעת ביצוע מחקריו?
  5. מדוע אירועים רבים אשר התרחשו ב"יום שישי השחור" (האירוע בו נחטף הדר גולדין ונהרגו בניה שראל וליאל גדעוני) ומוצגים בפלטפורמה מראים נתונים שונים לחלוטין? לדוגמא: אירוע מספר 3072 ואירוע מספר 3079 מראים נתונים סותרים מארגון אל-מיזאן ומהמרכז הפלסטיני לזכויות אדם לגבי מספר ההרוגים ולגבי גילם.
  6. מדוע מאגר המידע סופר את אותם הרוגים מספר פעמים, ובכך מעלה את מספר ההרוגים? (האירועים אשר ציינו לעיל כמו גם אירועים 2422 ו-2345 לדוגמא).
  7. מדוע אמנסטי אינו מתייחס לטקטיקה של חמאס בה הארגון נטמע בקרב האוכלוסייה האזרחית ומנצל תשתיות כמו בתי חולים ומסגדים ובכך מסכן יותר אזרחים.
  8. למה לא מוזכרים בפלטפורמה פשעי המלחמה של חמאס בעזה? אמנסטי כבר פרסם דו"ח אשר טוען כי חמאס עינה והוציא להורג "משתפי פעולה" וירה רקטות באופן חסר אבחנה.
  9. מדוע אמנסטי אינו מתייחס למידע אשר מצביע על כך שישראל תקפה מטרות צבאיות?
  10. מהי המומחיות הצבאית של יוצרי הפלטפורמה וכותבי הדו"ח? מי הם המומחים הצבאיים של אל-מיזאן, המרכז הפלסטיני לזכויות אדם וארגונים אחרים, אשר ניתנה להם אוטונומיה מוחלטת בהצגת ועדכון הנתונים בפלטפורמה?