התוכנית הקהילתית לבריאות הנפש בעזה (GCMHP)

מידע כללי

מדינההרשות הפלסטיניתעזה
אתר אינטרנטhttp://gcmhp.com/en
נוסד1990
סטטוס משפטיעמותה רשומה
במילות הארגוןלהגביר את יכולת הקהילה להתמודד עם בעיות של בריאות הנפש בהתבסס על עקרונות של צדק, הומאניות, וכבוד לזכויות האדם...באמצעות עבודה עם שלוש קבוצות מטרה עיקריות [בחברה הפלסטינית]: ילדים, נשים, וקורבנות של אלימות ועינויים מאורגנים

מימון

  • על פי הדו"ח הכספי לשנת 2011, התכנית הקהילתית לבריאות הנפש בעזה קיבלה 3,501,968$ באמצעות מענקים ממגוון רחב של סוכנויות ממשלתיות, קרנות ותורמים פרטיים.
  • תורמים: תכנית האו"ם לפיתוח (UNDP Palestine), קרן התנדבות של האו"ם לקורבנות עינויים (UNVFVT), הסוכנות השוויצרית לפיתוח ושיתוף פעולה (SDC), הסוכנות השבדית הבינלאומית לפיתוח (SIDA), הנציגות הנורבגית ברשות הפלסטינית, לחם לעולם (גרמניה), UNRWA, שירות הקוויקרים (נורבגיה), הקרן הלאומית לדמוקרטיה, מדיקו אינטרנשיונל שוויץ, GIZ (גרמניה), גרסרוטס אינטרנשיונל (ארה"ב), War Child (הולנד), מרכז הייעוץ הפלסטיני.

פעילות

  • רטוריקה: הארגון משתמש בטענות חסרות בסיס בתחום הרפואה כאמצעי למתוח ביקורת על ממשלת ישראל, כמו גם האשמות כי מדינת ישראל מפעילה "אלימות מדינתית מאורגנת", "ענישה קולקטיבית", "טבח", "פשעי מלחמה", ומערכת של "אפרטהייד" כנגד העם הפלסטיני.
  • באמתלה של הצעת "תובנות מקצועיות" לסיבה מדוע חיילים ישראלים "יורים בילדים ליד הוריהם", ד"ר אחמד אבו-טואחינה, מנכ"ל הארגון העיד בפני וועדת גולדסטון ביוני 2009, וטען כי פעולות שכאלה נגרמות כתוצאה "מחוסר היציבות הפסיכולוגית" ומרצונם של החיילים הישראלים "לשקם את דמותם".
  • אבו-טואחינה הוסיף כי "לחייל ישראלי יש את הדימוי של עליונות מוחלטת…והוא עושה בה שימוש מבלי לחשוב על אנושיות כלל…בתוך ישראל יש הזדהות עם התוקפן, הנאצים".
  • GCMHP תומך ומקדם באופן עקבי בקמפיינים של חרם, משיכת השקעות וסנקציות כנגד ישראל (BDS) ופרסם הצהרה הטוענת כי "החרמת מוצרים ישראלים היא חיונית כאמצעי יעיל לעיכוב הכלכלה המזינה את מכונת המלחמה שמאחורי הטבח".
  • במרץ 2013 הארגטו פרסם את הגיליון ה-85 של מגזין "אמוואג'", שכלל דיווח על "התוקפנות הישראלית כלפי עזה", ומדגיש את "תפקידה של התנגדות יעילה בתוקפנות הישראלית כלפי עזה, בנוסף להשפעה החברתית והפסיכולוגית של התוקפנות על אזרחי רצועת עזה".
  • באפריל 2011 הארגון פרסם מאמר בשם "פשעי מלחמה וטרגדיה: הכיבוש של פלסטין", בו המחבר טוען כי "איננו יכולים יותר לשתוק, להפנות את הגב, ולטעון לאי-ידיעה נוכח הכיבוש האיום של אדמה גזולה, הענישה הקולקטיבית האכזרית ביותר בכלא-ביוב הפתוח בו פלסטינים פעם חיו בשלום. המצב התדרדר בעודנו צופים במתנחלים יהודים שמפיצים את השנאה שלהם כלפי משפחות פלסטיניות באופן כל כך גזעני, שזה הופך את הבטן".
  • איאד סראג', נשיא GCMHP, הוא חבר בוועד המייעץ של התנועה לשחרור עזה, ארגון בינלאומי קיצוני שמארגן משטים על מנת "לקרוא תיגר באופן ישיר על המצור באמצעות עימותים עם חיל הים הישראלי".
  • ב-2010, סראג' חתם על הצהרה לאחר תקרית המרמרה, בה נכתב כי "אנו קוראים לכם מעזה להפגין ולתמוך בגברים והנשים האמיצים של המשט…שנרצחו במשימה הומניטארית. אנו עומדים על ניתוק הקשרים הדיפלומטים עם ישראל, העמדה לדין על פשעי המלחמה, והגנה בינלאומית לאזרחי עזה. אנו קוראים לכם להצטרף לקמפיין הבינלאומי לחרם, משיכת השקעות וסנקציות על מדינה ששוב הוכחה כאלימה כל כך אך אין מתעמתים איתה".
  • בנובמבר 2005, GCMHP הצטרף לעתירה שהוגשה לבית המשפט העליון על ידי ארגון רופאים לזכויות אדם-ישראל בדרישה להפסקת הבומים על-קוליים של מטוסי חיל האוויר אשר הוכנסו כחלופה לכניסת חיל רגלים בתגובה לשיגור ירי רקטות מעזה לישראל על ידי טרוריסטים. העתירה לבית המשפט עולה בקנה אחד עם אסטרטגית דרבן: המציגה את השימוש של ישראל באמצעים לא-קטלניים, והממזערים נזקים כהפרה של המשפט הבינלאומי.

כל המאמרים בנושא התוכנית הקהילתית לבריאות הנפש בעזה (GCMHP)