האינתיפאדה האלקטרונית (EI)
מבוא
האינתיפאדה האלקטרונית (EI) הוא אמצעי תקשורת מקוון שמפרסם מאמרים אנטי ישראלים ואנטישמיים, מקדם BDS וקורא לפירוקה של מדינת ישראל. מייסד האתר עלי אבו-נימה קרא לציונות "אחת מהצורות הגרועות ביותר של אנטישמיות שקיימות כיום", וטוען כי "תמיכה בציונות איננה כפרה עבור השואה, אלא המשכה של רוח השואה".
מידע כללי
מדינה | ארצות הברית |
---|---|
אתר אינטרנט | http://electronicintifada.net |
נוסד | 2001 |
סטטוס משפטי | פרויקט של עמותה אמריקאית |
במילות הארגון | אתר חדשות עצמאי המתמקד על פלסטין, אנשיה, פוליטיקה, תרבות ומקומם בעולם. |
מימון
- מקורות המימון של האינתיפיאדה האלקטרונית אינם שקופים במלואם.
- האתר הוא פרויקט של עמותה אמריקאית בשם " אגודת הצדקה והתרבות במזרח התיכון" (Middle East Cultural and Charitable Society) . בשנת 2015, תקציב העמותה עמד על 470,999 דולר, כאשר 341,304 דולר הועברו לטובת אינתיפאדה אלקטרונית.
- בין השנים 2006 ו-2009, הממשלה ההולנדית סיפקה €150,000 דרך ארגון הפיתוח הבין-כנסייתי ההולנדי,ICCO . (קרן ICCO מקבלת 95% מתקציבה השנתי מממשלת הולנד [89.7%] והאיחוד האירופי [6.1%]). בשנת 2010, ICCO סיפקה לאינתיפאדה האלקטרונית €50,000 נוספים בטענה שזו "תמיכה מכספים פרטיים".
- בנובמבר 2010, לאחר חשיפה של NGO-Monitor, שר החוץ ההולנדי אורי רוזנטל אמר לג'רוזלם פוסט שהוא "יבדוק את העניין באופן אישי."
- בינואר 2011, השר רוזנטל ניהל "דיון פתוח וכנה" עם ICCO, במהלכו אמר כי פעילויותיה של האינתיפאדה האלקטרונית "נוגדות באופן חד משמעי את מדיניות הממשלה ההולנדית." השר שלל את טיעוני ICCO כי מימונו לאינתיפאדה האלקטרונית מגיעים מתורמים פרטיים כ"מסוכנים".
- ICCO סירב לשנות את מדיניותו והגן על תמיכתו ב-BDS ובאינתיפאדה האלקטרונית "כדרך חוקית והוגנת לשים סוף לכיבוש הישראלי בשטחים הפלסטינים הכבושים."
פעילות
- האינתיפאדה האלקטרונית (EI) הוא אמצעי תקשורת גדול ומקוון הפעיל בקידום סדר היום הפלסטיני באמצעות כתבות חדשות ופרשנות.
- הארגון נוסד בשנת 2001 במטרה להתנגד "לקמפיין התקשורתי המתוזמר של ישראל לתיעול דווחים חדשותיים לטובתה."
- עלי אבו-נימה, מייסד שותף ומנכ"ל ארגון האינתיפאדה האלקטרונית, הוא קול מוביל בקידום BDS נגד מדינת ישראל ופתרון המדינה האחת.
- לאינתיפאדה האלקטרונית יש חלק נרחב באתר בנושא BDS ובכלל זאת חרם אקדמי, צרכני ותרבותי; משיכת השקעות וסנקציות ממשלתיות נגד ישראל. הארגון מפרסם דו"חות על הישגים והתפתחויות בתחום ה-BDS.
- האינתיפאדה האלקטרונית אחראית למספר מקרים בהם אירועים כלכליים לא קשורים מפורסמים כנצחונות של קמפיין החרם על ישראל. בנובמבר 2010 הארגון דווח כי קרן פנסיה הולנדית “משכה כמעט את כל השקעותיה מחברות ישראליות ” וכינו זאת "אינדיקציה להצלחת קמפיין ה-BDS הבינלאומי." שבוע לאחר מכן זה נחשף כטענת שווא של פעילי BDS ; ההשקעות נמשכו מקרנות של שווקים חדשים משום שישראל הצטרפה בהצלחה לארגון ה-OECD.
- הארגון משתמש בדרך כלל ברטוריקה מוטה פוליטית המאשימה את ישראל ב"אפרטהייד", "טיהור אתני", "פשעי מלחמה", "פשעים נגד האנושות", "ג'נוסייד", "טבח", ו"ייהוד ירושלים".
- ב-15 למאי 2015, האתר פרסם מאמר של וועד החרם הלאומי הפלסטיני, הקורא להקמת מדינת ישראל "אסון" או "קטסטרופה", וטוען כי בשביל "הפלסטינים בכל מקום, ובמיוחד בעזה, הנכבה נמשכת". המאמר מאשים את ישראל ב"פשעי מלחמה" ו"פשעים נגד האנושות" וקורא לציבור לתמוך ב-BDS באמצעות "לחץ על אוניברסיטאות, בנקים, קרנות פנסיה שימשכו השקעותיהן מחברות המרוויחות מהכיבוש הישראלי ופשעי המלחמה שלו". בנוסף, יש "ללחוץ על ממשלות לכפות אמברגו צבאי וסנקציות מסחריות" נגד ישראל.
- הארגון פרסם מאמרים המתארים מתקפות טרור ככאלו שהתרחשו "לכאורה" ומאשימים את ישראל בפעולות שבוצעו כדי להגן על חיי האזרחים.
- בעקבות חטיפת שלושת הנערים הישראלים ביוני 2014, רנה בייקר, כותבת עבור האינתיפאדה האלקטרונית, צייצה בטוויטר: "אילו חדשות נפלאות ששלושה מתנחלים נחטפו. חגיגה, חגיגה. לחיים כולם (חוץ מהציונים)!" ו-"שלושה. שלושה. שלושה. שלושה מתנחלים נחטפו. אחד שתיים שלוש."
עלי אבו-נימה:
- אבו-נימה אומר שציונות היא "אחת מהצורות הגרועות ביותר של אנטישמיות שקיימות כיום" וטוען שהיא "הופכת את קרבנותיה ללא אנושיים, שוללת את ההיסטוריה שלהם, ויש בה סגידה כבמעין-כת לטוהר אתנו-גזעי" (טוויטר; 26 באוקטובר, 2010). הוא גם כתב "זה משהו משותף שהציונות חולקת עם האנטישמיות, בוז לתרבות היהודית האמיתית ולחיים כפי שהם היו".
- התייחסויות לשואה מופיעות תדיר בהערותיו. הוא מכנה את עזה כ"גטו ללא-יהודים מיותרים", משווה את התקשורת הישראלית ל"דר-שטימר" וטוען כי "תמיכה בציונות איננה כפרה עבור השואה, אלא המשכה של רוח השואה". אבו-נימה קורא לעזה "מחנה ריכוז" וחזר על הטענה שהצהרות צה"ל הינן מילים של "נאצים".
- התייחס לזוכה פרס נובל וניצול השואה אלי ויזל כאל "רמאי ונוכל מוסרי (טוויטר, 3 במארס 2015).
- בתגובה ליוזמה להכיר ביום כיפור כיום חג רשמי באו"ם, אבו-נימה כתב "הכרה ביום כיפור כיום חג של האו"ם כדי לכבד את מדינת הג'נוסייד ישראל, תהיה דרך בטוחה להגביר את הרגשות האנטי-יהודיים הגלובליים." (טוויטר; 27 באוקטובר 2014).
- אמר כי על מנת לממש את פתרון "המדינה האחת", הכפיה היא בלתי נמנעת. הוא מבטל את החששות היהודיים לחיות תחת רוב רוב ערבי "כחששות לא רציונליים וגזעניים."
- במהלך מבצע צוק איתן (2014), אבו-נימה צייץ: "אני קורא שוב לאיחוד האירופי לשלוח מערכות נחייה לכוחות ההגנה בעזה, כדי שההתנגדות תוכל להכות בבסיסי הטרור של 'צה"ל' באופן מדוייק."(7 ביולי 2014)
- הוא מתייג את נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס ואת ראש הממשלה הפלסטיני לשעבר, סלאם פיאד כ"משתפי פעולה", ואת השתתפות הרשות הפלסטינית בשיחות השלום כ"שיתוף פעולה". שיתוף פעולה הוא פשע שעונשו מוות ברשות הפלסטינית ובעזה.