מולד – המרכז להתחדשות הדמוקרטיה

מידע כללי

מדינהישראל
אתר אינטרנטwww.molad.org
נוסד2012
סטטוס משפטיחברה לתועלת הציבור
במילות הארגוןמרכז חשיבה ומכון מחקר עצמאי המוקדש להתחדשות רעיונית בכל תחומי החיים הציבוריים בישראל. החזון של מולד משלב ערכים פרוגרסיביים עם גישה ריאליסטית לאתגרים הפוליטיים והגיאופוליטיים של המציאות הישראלית.

מימון

פעילות

  • הצוות של מולד כולל "אינטלקטואלים, פעילים, מומחים ומעצבי מדיניות שרותמים את כשרונם וניסיונם למילוי החסר בתחום החשיבה האזרחית הבלתי-תלויה, במטרה לבחון את המדיניות הקיימת ולהציע אלטרנטיבות ראויות".
  • בין בכירי המכון: המנהל אבנר ענבר, ממקימי תנועת סולידריות שייח ג'ראח; אסף שרון, ראש המחקר וחבר בוועד המנהל של שוברים שתיקה, סולידריות שייח ג'ראח ותעאיוש; מיכאל מנקין, מנהל המדיניות ובכיר לשעבר בשוברים שתיקה. אברהם בורג היה יו"ר מולד ווממייסדי הארגון אך פרש ממנו בשל מחלוקות עם המייסדים האחרים.
  • לפי אתר האינטרנט, "מולד שומר על עצמאות מחשבתית ואינו מזדהה עם מפלגות, אישים או ארגונים פוליטיים. יחד עם זאת, מולד אינו מסתתר מאחורי כסות א-פוליטית…" .
  • בעוד שמכון מולד מגדיר עצמו כ"מרכז להתחדשות הדמוקרטיה", הוא מקדם אג'נדה צרה ולא-סובלנית, אינו מספק מגוון השקפות ואינו מביע כבוד לדעות פוליטיות אחרות.
  • מולד מפרסם את הסאטירה הפוליטית "שישים ואחת" יחד עם אמני הגרפיקה עידו, ניסן וסאני, ובה מודעות פוגעניות שמטרתן השמצת פוליטיקאים ישראלים החולקים על דעתם. אמנים אלו היו אחראים גם ל"פוסטר הוזלין" הפוגעני.
  • ביוני 2015 מיכאל מנקין, לשעבר מנכ"ל מולד וכיום עמית במכון צוטט: "אם סימון מוצרים מההתנחלויות מלמד אותנו משהו, הוא שיש קונצנזוס מקיר לקיר ברחבי העולם שהשליטה הישראלית בגדה המערבית היא בלתי לגיטימית…אמצעי נגד הנוכחות הישראלית בגדה המערבית."
  • מולד פרסם ב-2014 דו"ח שכלל האשמות בלתי מוכחות על כך שהמדינה מעבירה מאות מיליוני שקלים להתנחלויות וכי כספי הציבור מממנים הפרות של המשפט הבינלאומי. חיים לוינסון, עיתונאי הארץ הידוע בביקורתו כלפי מדיניות ההתנחלויות הישראלית, האשים את מולד בפרסום מחקר המבוסס על שגיאות יסודיות.
  • בדצמבר 2013 פרסם מולד דו"ח תחת הכותרת "מעמד ישראל בעולם וסוגיית הבידוד: ברית במשבר", הטוען כי האחריות בלעדית להימשכות הסכסוך ולדעה השלילית הבינלאומית מוטלת על המדיניות הישראלית בגדה המערבית ובעזה. מולד אינו לוקח בחשבון גורמים כמו אנטישמיות מושרשת, BDS (חרם, משיכת השקעות וסנקציות), הדחייה הפלסטינית של יוזמות משא ומתן שונות, הסירוב של חלק נרחב מהעולם הערבי והמוסלמי להכיר בקיומה של מדינה יהודית בצירוף החרם הערבי, יוזמות באו"ם של הארגון האסלאמי לשיתוף פעולה, ותופעות נוספות שאינן קשורות לכיבוש.
  • ב-29 באוקטובר, 2013, המייסד וחבר הצוות אברום בורג פרסם מאמר דעה באתר Mondoweiss, בלוג אנטי-ישראלי קיצוני, ובו קידם מסגרת של "מדינה אחת" לסכסוך הערבי-ישראלי ("מחובתנו לפתח שיח ישראלי חדש המבוסס על שוויון, צדק וחירות"). המאמר היה חלק מסדרת מאמרים בבלוג: "מה הלאה? דיון על סיומה של פרדיגמת שתי-המדינות", ביוזמת קול יהודי לשלום, ארגון לא-ממשלתי אמריקני עצמו כ"אגף יהודי" בתנועת הסולידריות הפלסטינית ומבקש "לתקוע טריז" בקהילה היהודית בנוגע לתמיכה בישראל.
  • ביוני 2013 מכון מולד פרסם דו"ח הטוען כי הצעת החוק המגדיר את מדינת ישראל כ"מדינת לאום לעם היהודי" הוא "בלתי לגיטימי ומסוכן" ו"מערער את ערכי היסוד של הציונות." על פי ממצאי הדו"ח "החוק לא לגיטימי משום שמנסחיו ותומכיו מתיימרים להכריע בסגויות שנויות במחלוקת בתחומי הזהות, התרבות והחברה."

שותפים

קרן רוזה לוקסמבורג  וקרן פרידריך אברט.

כל המאמרים בנושא מולד – המרכז להתחדשות הדמוקרטיה