מדינה תורמתערוץ מימוןסכום (ש"ח)שם הפרויקט
נורבגיהשגרירות687,128הגנה על זכויות אדם של פלסטינים תושבי השטחים הכבושים
בריטניה, נורבגיה והאיחוד האירופימועצת הפליטים הנורבגית200,456; 253,335הגנה על תושבות בירושלים המזרחית עבור פלסטינים; הגנה על חופש התנועה של פלסטינים
או"םסוכנות הפיתוח של האו"ם70,151הגנה על זכויות אדם של פלסטינים הכלואים בישראל
שוודיה, דנמרק, שוויץ והולנדמנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי184,702הגנה על זכויות אדם של פלסטינים בשטחים הכבושים

מלבד מימון ישיר של האו"ם וממשל נורבגיה, פרויקטים אלו מומנו על ידי שני שחקנים מרכזיים בקמפיין הלוחמה המשפטית נגד ישראל:

מועצת הפליטים הנורבגית (NRC)

  • מועצת הפליטים הנורבגית" (NRC) היא ארגון לא-ממשלתי בינלאומי, ה"מספק סיוע, הגנה ופתרונות לפליטים ולעקורים פנימיים ברחבי העולם". הארגון פועל באופן חוקי תחת ויזת עבודה של
  • מדינת ישראל בגדה המערבית, מזרח ירושלים ורצועת עזה.
  • בשנת 2013, תקציב הארגון עמד על 9.1 מיליון דולרים, שהועברו על-ידי ממשלות אלו לטובת פרויקטים משפטיים בישראל, בגדה המערבית ובעזה. בשנים 2013-2011 מועצת הפליטים הנורבגית הוציאה 22.8 מיליון דולר על פרויקטים בהקשר של הסכסוך הערבי-ישראלי.
  • בהקשרה של המלחמה הפוליטית נגד ישראל, המימון המסיבי המועבר מבריטניה, האיחוד האירופי, נורבגיה וממשלות אחרות למועצת הפליטים הנורבגית (NRC) מנוגד לנורמות הדמוקרטיות והדיפלומטיות. בנוסף, קיימת חוסר שקיפות לגבי זהות הארגונים המקומיים המוציאים לפועל את פרויקטים אלו. (ראה תמונה)
  • העדויות מראות שמועצת הפליטים הנורבגית פועלת באסטרטגיה שמטרתה "לנסות ולהשתמש בכל אמצעי משפטי אפשרי כדי לשבש את מערכת המשפט הישראלית… ועל מנת להוסיף לעומס על בתי המשפט ובית המשפט העליון עד כדי חסימת המערכת המשפטית".
  • היקף המעורבות במערכת המשפטית הישראלית הינו חסר תקדים בכל הנוגע ליחסים בין מדינות דמוקרטיות. בשנת 2013, מועצת הפליטים הנורבגית מימנה לפחות 677 תביעות משפטיות שזכו ל"ייצוג משפטי מלא בבית המשפט/הגוף האדמיניסטרטיבי הרלוונטי". על פי הערכות שנעשו לגבי הפרויקט, המועצה אחראית ל- 51% מכלל התביעות שעסקו בהריסת בתים באזור C של הגדה המערבית ול-35% מכל התביעות העוסקות בדיור, אדמה ורכוש במזרח ירושלים ובשטח C.

מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי

  • דנמרק, שוודיה, שוויץ והולנד מממנות במשותף ארגונים לא-ממשלתיים ישראלים ופלסטינים דרך "מנהלת זכויות האדם והמשפטי הבינלאומי" (להלן: המנהלת). למנגנון מימון זה יש תקציב מוערך של 17.6 מיליון דולר במשך ארבע שנים, מתוכם 13 מיליון דולר לארגונים לא-ממשלתיים. המענקים מנוהלים על ידי המכון המשפטי באוניברסיטת ביר-זית (IoL-BZU) וחברה אירופית לייעוץ רב-תחומי בשם NIRAS.
  • במרץ 2014, המנהלת הודיעה על העברת מענקים בסך 10.5 מיליון דולר למשך שלוש שנים, ל-24 ארגונים ישראלים ופלסטינים, בהם ארגונים המעורבים בלוחמה משפטית נגד בכירים ישראלים ונגד חברות בעלות קשרים עסקיים בישראל, מקדמים קמפיינים של BDS (חרם, משיכת השקעות וסנקציות) נגד ישראל, ומשתמשים ברטוריקה דמונית וההאשמות שווא בדבר פשעי מלחמה ואפרטהייד.
  • ההתמקדות בהפרות שבוצעו על-ידי הרשות הפלסטינית וחמאס הינה מוגבלת. מתוך 40 ארגונים לא-ממשלתיים הממומנים על-ידי המנהלת , רק שלושה ארגונים סיפקו שירותים או סיוע הנוגעים להפרות שבוצעו על-ידי פלסטינים. · לדוגמה, הארגון הפלסטיני בדיל קיבל "מענק ליבה" מהמנהלת. ארגון בדיל מקדם את רטוריקת ה"התנגדות" וה"שהידים", ומקדם יוזמות נגד תהליך השלום ולמען מסגרת של "מדינה אחת".
  • הארגון גם מקדם קמפיינים של BDS והיה מעורב בפעילויות אנטישמיות. · בפברואר 2014, המכון המשפטי באוניברסיטת ביר-זית פרסם דו"ח בשם "קידום זכויות הפלסטינים בהתאם למשפט הבינלאומי: קווים מנחים" (אנגלית וערבית). מסמך זה מהווה מדריך אסטרטגי לניצול מושגים משפטיים על מנת להכפיש ולבודד את ישראל בזירה הבינלאומית (לוחמה משפטית), ולהדגיש שבלי קשר לגבולותיה, ישראל היא בין ה"משטרים הגזעניים אשר קיומם אסור לחלוטין ללא יוצא מהכלל". דו"ח זה פורסם בהבלטה בדף הפייסבוק של מנהלת זכויות האדם.

צילום מסך מתוך אתר המענקים של משרד הפיתוח הבינלאומי הבריטי: