תקציר דו"ח: ניתוח ההאשמות של הארגון DCI-P בדבר התעללות בילדים פלסטינים
באפריל 2016, הארגון הלא-ממשלתי הפלסטיני "האגודה הבינלאומית לזכויות הילד – פלסטין" (להלן: DCI-P) השיק קמפיין תחת הכותרת "כך לא מתייחסים לילדים", (No Way to Treat a Child) הקורא לממשלות "להשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותם ללחוץ על הממשלה הישראלית לשים קץ לכליאה וההתעללות בילדים פלסטינים".
דו"ח חדש של מכון המחקר NGO Monitor בוחן את טענותיו של הארגון ואת ניצולו הציני של החוק הבינלאומי והמשפט הפלילי על מנת לתקוף את ישראל. טיוטת הדו"ח הוצגה במועצת זכויות האדם של האו"ם ונמסרה לדיפלומטים ועיתונאים בכירים באירופה.
ממצאים מרכזיים
- ככלל, הניתוח של מכון המחקר NGO Monitor מראה כי ההאשמות העיקריות שהועלו על ידי הארגון במסגרת הקמפיין הן חסרות בסיס עובדתי ומשפטי. מעבר לכך, המחקר מראה שלארגון יש קשרים לכאורה לחזית העממית לשחרור פלסטין- המוגדר כארגון טרור על ידי ישראל, ארה"ב, האיחוד האירופי וקנדה.
- חלק ניכר מהמימון ל-DCI-P מגיע מממשלות אירופיות, הן באופן ישיר והן באופן עקיף.
- הניתוח מראה כיצד הארגון עושה שימוש מעוות בחוק הבינלאומי ובדין הפלילי המקומי, במיוחד בהצגת סוגיות סמכות, הסמכות הפלילית של בית המשפט וסטנדרטים משפטיים עבור קטינים. לדוגמא:
- הארגון מטיח האשמת שווא בכך שישראל כולאת קטינים פלסטינים בבידוד. אולם, החוק הבינלאומי והמקומי אוסרים על כליאת קטינים יחד עם אוכלוסייה בוגרת. לכן, אם יש קטיןבודד שנעצר בין בוגרים, הוא יוחזק בנפרד כמתבקש בחוק.
- DCI-P מגנה את השימוש הישראלי בבתי משפט צבאיים אך בהתאם לתפיסת הארגון שמדובר בשטח כבוש, ישראל מחויבת מתוקף המשפט הבינלאומי לעשות שימוש בלעדי בבתי משפט צבאיים בשטח זה.
- רבות מטענותיו של קמפיין "No Way to Treat a Child" מפלילות את הארגון עצמו:
- הארגון מצהיר כי קטינים פלסטינים רבים המואשמים בפשעים אלימים חותמים על עסקאות טיעון, גם כשהם חפים מפשע. דבר זה מתרחש תחת השגחתם של עורכי הדין של ארגון DCI-Pהמייצגים את אותם קטינים. לכן, אם הטענה הזו נכונה, היא מהווה עברה אתית וייתכן שגם רשלנות מקצועית מצד הארגון.
- הארגון טוען כי וידויי הקטינים הפלסטינים מושגים באמצעות אלימות ועינויים. אם הדבר נכון, חובת הארגון לדווח על כך לרשויות ולהציג את הראיות לבית המשפט על מנת להביא לפסילת ההליכים. שוב, המנעות מצעדים אלו תהווה עברה אתית וייתכן שגם רשלנות מקצועית.
- בשנת 2013, בית המשפט הצבאי הציע לעורכי הדין של DCI-P להיכלל ברשימת עורכי הדין שיציעו שירותי ייעוץ לקטינים פלסטינים המואשמים באלימות. הארגון סרב ליוזמה זאת.
- ממצאים נוספים מצביעים על מתודולוגיה לקויה ומלאת כשלים בדוחות הארגון, יחד עם ציטוט נתונים סטטיסטיים נטולי משמעות.
לקריאת דו"ח NGO Monitor באנגלית לחצו כאן.