מכון המחקר NGO Monitor ערך  (18.12) אירוע תחת הכותרת "עתיד תנועת זכויות האדם בעידן עליית האנטישמיות". באירוע השתתפו מומחים בתחום שדנו באתגרים שמציבה האנטישמיות של ימינו.

אילן קאר, השליח האמריקאי למאבק באנטישמיות שהיה הנואם המרכזי באירוע אמר: "האנטישמיות כיום היא המשך לשנאת היהודים הישנה…והיום כמו בעבר, האנטישמיות באה לידי ביטוי בעלילות דם, בידוד, דה-לגיטימציה, חרם כלכלי, והתמקדות פתולוגית וחסרת כל היגיון כלפי היהודים.״

בשיחה עם יצחק בוז'י הרצוג, יו״ר הסוכנות היהודית, הוסיף קאר: "אימוץ הגדרת האנטישמיות של הברית הבינלאומית לזכר השורה (IHRA) המגדירה אנטי-ישראליות כאנטישמיות, מאפשרת לנו לעבוד עם מדד ברור ואובייקטיבי למהי אנטישמיות. זה חשוב כשלעצמו. למעט קבוצות השוליים אף אחד לא רוצה להיות מזוהה כיום כאנטישמי." הרצוג הוסיף כי "השמאל הקיצוני והימין הקיצוני נמצאים על מסלול התנגשות קבוע, והראשונים לסבול מכך הם היהודים, אך הם לא יהיו האחרונים."

אילן קאר, שליח ארה"ב למאבק באנטישמיות

 

באירוע השתתפו בין היתר מנכ"לית הליגה נגד השמצה בישראל, קרול נוריאל, מנכ"לית המשרד לעניינים אסטרטגיים לשעבר סימה ווקנין-גיל, העיתונאית להב הרקוב מעיתון הג'רוזלם פוסט, קתרינה מורבוצ׳ובה, סגנית שגריר צ׳כיה בישראל, ראש מכון ראול וולנברג לחקר זכויות אדם ושר המשפטים הקנדי לשעבר ארווין קוטלר ודוברים נוספים.

מנכ"לית הליגה נגד השמצה בישראל, קרול נוריאל, מנכ"לית המשרד לעניינים אסטרטגיים לשעבר סימה ווקנין-גיל, העיתונאית להב הרקוב (הג'רוזלם פוסט), וקתרינה מורבוצ׳ובה, סגנית שגריר צ׳כיה בישראל

נתן שרנסקי, יו״ר מכון ISGAP, חתם את הכנס במסר לעם היהודי: "אם אנו דת – הרי שמדובר באנטישמיות דתית. אם אנו לאום המתכחש לדתו אז זה בדיוק היה השלב שבו האנטישמיות הנאצית בנתה את עצמה."

נתן שרנסקי, יו״ר מכון ISGAP

ב-18 שנות הפעילות של NGO Monitor, המכון פעל מול ממשלות לשנות את מדיניותן כלפי קבוצות קיצוניות ואנטישמיות, עד כדי הפסקת מימון מוערך של 50 מיליון אירו לאורך השנים. חלק מפעילות המכון לאחרונה עסקה בקידום חשיבותה של הגדרת העבודה של IHRA, בין היתר גם בקרב ממשלות אירופאיות, ארגונים בינלאומיים ומועצת זכויות האדם של או״ם.

מומחי המכון ציינו בכנס כי קיימת פוליטיזציה של האנטישמיות במדינות מערביות רבות. בהקשר זה, ארגונים אנטישמיים ותומכיהם מרגישים מאוימים כיום מאימוץ גורף של קווים מנחים למימון ומהגדרת העבודה של IHRA ולכן עלולים בשנת 2020 להגביר את מאמציהם כנגד IHRA במטרה ולהפוך את ההגדרה ללא רלוונטית.

פרופ' ג'ראלד שטיינברג נשיא מכון המחקר NGO Monitor

ג'ראלד שטיינברג נשיא ומייסד מכון המחקר NGO Monitor סיכם את מטרתו של הכנס: "חזרתה של האנטישמיות הארסית, כולל באותם מוסדות שנוצרו כדי לקדם ערכי זכויות אדם גלובליים, מדאיגה מאוד. אך הדברים שהוצגו בכנס היום נותנים תקווה שניתן לשחזר את אותם ערכים חשובים, ושהעולם עוד יוסיף לדחות את השנאה והעוינות כלפי העם היהודי."

קרדיט תמונות: ילנה קווטני