במשך שנים, מכון המחקר NGO Monitor מתעד את ניצול הכסף אירופי עבור הסתה וטרור. לאחרונה, פרסם מכון המחקר סדרת מחקרים על מימון אירופי לארגונים פלסטינים, חלקם קשורים ל"חזית העממית לשחרור פלסטין", והתריע על כך בפני גורמים ממשלתיים בארץ ובחו"ל. ארגונים אלה כוללים בין השאר את ארגון 'אדאמיר' המסונף רשמית לחזית העממית, וארגון WCLAC שפעילה מרכזית בו, מנאל תמימי, מעודדת אנטישמיות, טרור ואלימות ברשתות החברתיות.

בעקבות הפעילות של מכון המחקר NGO Monitor, וביקורת מגורמים רשמיים במדינת ישראל, מספר מדינות באירופה החליטו בשבועיים האחרונים לבחון את תמיכתן בארגונים אלו. בין השאר, שר החוץ הדני הודיע השבוע כי יבחן את המימון של דנמרק לארגונים לא-ממשלתיים פלסטינים.

כפי שמשתקף מהמקרה הדני וממקרים רבים אחרים, המדינות התורמות לרוב אינן מודעות לאילו ארגונים ופעילויות הכסף מועבר. דבר זה מצביע על התנהלות לא תקינה המאופיינת בחוסר שקיפות ובהעדר פיקוח. כתוצאה מכך, ארגונים קיצוניים זוכים לתקציבים גדולים המאפשרים את פעילותם.

בדוגמא נוספת, לפני חצי שנה, נורבגיה חזרה בה מהחלטתה לממן את "מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי" בעקבות דו"חות שפרסם NGO Monitor. המנהלת היא מנגנון מימון משותף של ממשלות שוויץ, דנמרק, שבדיה והולנד הפועל מאוניברסיטת ביר זית ברמאללה, שלפי הנתונים, משמש למימון לארגונים פלסטיניים קיצוניים.

השבוע, שר החוץ הנורבגי דרש להחזיר את הכסף שנתרם עבור הקמת מרכז לנשים בכפר בורקה, שנקרא על שם המחבלת דלאל מוגרבי שרצחה 35 ישראלים ופצעה 71 בפיגוע "אוטובוס הדמים". כמו כן, נורבגיה, ובהמשך האו"ם, דרשו שהלוגו שלהם יוסר לאלתר מפרסומי המרכז. לעומתם, הארגון הפלסטיני WATC שחנך את המרכז, ומקבל מימון ליבה ממנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי, לא גינה את שם המרכז ולא דרש להסיר את שמו מהפרסומים. מחקרי NGO Monitor העלו ש-WATC תומך בחרם על ישראל ומעודד "התנגדות" (כלומר טרור) פלסטיני.

המימון הדני והנורבגי לארגונים פלסטינים הוא רק חלק קטן מתופעה רחבה. במאגר נתונים חדש שעתיד לפרסם מכון המחקרNGO Monitor בחודש יוני, יוצג לראשונה המידע שברשותנו בנוגע למימון הממשלתי האירופי לארגונים פלסטינים המעורבים בהסתה, קשרים לארגוני טרור, לוחמה משפטית וקמפיין ה-BDS. מצ"ב מספר דוגמאות מהמאגר העתיד להתפרסם.

פרופ' ג'ראלד שטיינברג, נשיא מכון המחקר NGO Monitor: "החלטותיהן של דנמרק ונורבגיה מאפיינות מגמה חיובית. בכירים אירופאים ומובילי דעת קהל מתחילים להיות מודעים יותר לתקציבי העתק שאירופה מעבירה לארגונים לא-ממשלתיים, כספים שעד עכשיו הועברו ללא כל ביקורת ודיון ציבורי. אנו מקווים שמדינות נוספות יפעלו באופן דומה ויפסיקו את המימון לארגונים המקדמים טרור, אלימות, אנטישמיות ו-BDS".