משרד החוץ הדני דיווח כי הוא מקפיא את המימון ל-24 ארגונים הממומנים באמצעות "מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי", מנגנון מימון אירופי הממוקם באוניברסיטת ביר-זית ברמאללה.

המנהלת היא מנגנון מימון משותף של ממשלות שוויץ, דנמרק, שבדיה והולנד המקבל 4 מיליון דולר בשנה. חלק גדול מתקציבו מועבר לארגונים לא-ממשלתיים פלסטינים המעורבים בקידום אנטישמיות, לוחמה משפטית וקמפיין ה-BDS, אחרים בעלי קשרים ל"חזית העממית לשחרור פלסטין".

כבר זמן רב שממשלות אירופיות מאשרות באופן אוטומטי את המימון לארגונים לא-ממשלתיים במסגרת הסכסוך הערבי-ישראלי. בשנים האחרונות, מכון המחקר NGO Monitor פרסם מספר דו"חות על המנהלת והפעילות של הארגונים אליהם הכסף מועבר, והתריע על חוסר פיקוח ושקיפות בפני מקבלי החלטות בארץ ובחו"ל.

מחקרים אלו הביאו ממשלות באירופה להכיר בכך שכספן משמש למטרות שאינן עולות בקנה אחד עם התמיכה הרשמית שלהן בזכויות אדם, בזכות קיומה של מדינת ישראל, בקידום תהליך השלום ובפתרון שתי מדינות לשני עמים.

הארגון הפלסטיני WATC, אשר ממומן על ידי המנהלת, היה שותף לחנוכת מרכז לנשים על שם המחבלת דלאל מוגרבי שרצחה 35 ישראלים. המקרה עורר דיון ציבורי בתקשורת הדנית והוביל למשיכת המימון של האו״ם ונורבגיה. מקרה זה מדגיש את הצורך והחשיבות במחקר מקיף ומדויק על תופעת המימון.

החלטת משרד החוץ הדני להקפיא את המימון למנהלת עד לתוצאות חקירה, מהווה ציון דרך משמעותי במדיניות המימון הממשלתי האירופי המופנה לארגונים הפעילים בסכסוך הערבי-ישראלי, אשר לוקה בחוסר פיקוח ושקיפות.
דנמרק מובילה את אירופה בהקפאת כספים לארגונים רדיקליים, זאת בהמשך להחלטת הפרלמנט השוויצרי ליישם קווים מנחים למימון ארגונים לא-ממשלתיים, אשר תובא לאישור הבית העליון בשבועות הקרובים. דיון דומה התקיים גם בפרלמנט בהולנד.