פלטפורמה של ארגונים צרפתיים למען פלסטין
מבוא
פלטפורמה של ארגונים צרפתיים למען פלסטין
פלטפורמה של עמותות צרפתיות למען פלסטין היא רשת התומכת ומקדמת BDS (חרם, משיכת השקעות וסנקציות), קמפיינים נגד ישראל ושתדלנות בממשלת צרפת, באמצעות כספי משלם המיסים הצרפתי.
מידע כללי
מדינה | צרפת |
---|---|
אתר אינטרנט | plateforme-palestine.org |
נוסד | 1993 |
סטטוס משפטי | צרפת |
במילות הארגון | נוצרה בשנת 1993 בהקשרי הסכמי אוסלו. פלטפורמת העמותות הצרפתיות לפלסטין - PFP נועדה לגייס ארגונים להכרה בזכויות פלסטיניות, ובמיוחד להכרה במדינה פלסטינית ריבונית בגבולות 1967 |
מימון
- הפלטפורמה אינה מפרסמת מידע פיננסי, דבר המעיד על חוסר שקיפות ואחריותיות.
- ב- פלטפורמה טוענים כי "הקמת הפלטפורמה נתמכה על ידי הרשויות הממשלתיות הצרפתיות אשר עסקו בתהליך אוסלו כדי להוביל להקמתה של מדינת פלסטין לצד מדינת ישראל."
- הממשלה הצרפתית (Agence Française de Développement, AFD) סיפקה לפלטפורמה 270,000 אירו (2017-2020), 225,000 יורו (2014-2017), 199,000 אירו (2011-2014) ו- 46,560 אירו בשנת 2009. על פי נתוני AFD, PFP "מספק את האלמנטים האנליטיים, הפוליטיים והמשפטיים, הנחוצים להבנה טובה של המצב".
- "מדריך המתודולוגיה" של AFD לשנת 2018 ל"מימון משותף של פרויקטים ותכניות "מציין כי:
- "ארגוני CSO [ארגוני חברה אזרחית] המקבלים מימון מ- AFD חייבים להזכיר את תמיכת AFD ו / או את הלוגו של AFD באתר שלהם (למשל בסעיף השותפים)." עם זאת, אין שום אינדיקציה באתר PFP כי הארגון נהנה ממימון AFD ממשלתי.
- "CSO מיישם מדיניות של שקיפות ביחס למידע פיננסי, ומדיניות זו מתאימה לקהלים השונים של הארגון, למשל: הסמכה ופרסום של דוחות כספיים שנתיים, פרסום מסמכי סיכום (דוחות כספיים ותוצאות / מאזן) …" הפלטפורמה איננה מפרסמת מסמכים פיננסיים.
- בשנים 2013-2016 העניקה המועצה האזורית איל דה פראנס 128,000 יורו לפלטפורמה(2013, 2014, 2015, 2016).
- "מדריך המתודולוגיה" של AFD לשנת 2018 ל"מימון משותף של פרויקטים ותכניות "מציין כי:
פעילות
לובינג
- לדברי נשיא הפלטפורמה קלוד ליאוסיץ, הפלטפורמה פעילה ב"שתדלנות בקרב נבחרי הציבור שלנו והממשלה: הגישה שלנו היא לעיתים קרובות להכניס שותפים פלסטינים ולעיתים ישראלים כדי שיוכלו לדבר ישירות עם מנהלינו. "
- פרויקט הממומן על ידי AFD (בשנים 2014-2017; 225,000 אירו) "פעולה משופרת למען כיבוד זכויות האדם בפלסטין," מתאר את "קבוצות היעד" שלו כ"ציבור הכללי הצרפתי", מדגיש את בני הנוער כיעדים חשובים במיוחד, כמו גם "התקשורת "ו"נבחרים". הפרויקט מציין כי "מדדי ההשפעה" של הפרויקט הם "הגידול במספר השאלות לממשלה על המצב בפלסטין" וה"עלייה במספר העיתונאים הפונים לפלטפורמה לקבל מידע" (ההדגשה איננה במקור).
- פרויקט 2015-2016 "לפיתוח חילופין בין החברה האזרחית בירושלים ובאי-דה-פראנס," שמחצית מהמימון עבורו (30,000 אירו) מקורו במועצה האזורית איל דה פראנס ושגם זכה לתמיכתה-AFD (בסכום של 5,000 אירו), ויושם על ידי הפלטפורמה ושותפה הפלסטיני, הקואליציה האזרחית לזכויות פלסטיניות בירושלים (CCPRJ),נועד "לגייס את החברה האזרחית סביב זכויותיהם של הפלסטינים בירושלים."
- על פי התיאור, הפרויקט נועד "לשפוך אור מיוחד על מצבם הספציפי של פלסטינים בירושלים, שהידרדר לאט לאט עם השנים (מכשולים בתנועה ובגישה, הריסת בתים, אובדן מעמד של תושב קבע וכו '). ההידרדרות הזו," כלל "לא עוררה עם זאת תגובה מצד הקהילה הבינלאומית. לפיכך, הפרויקט נועד לגייס את החברה האזרחית סביב זכויותיהם של הפלסטינים בירושלים. "
-
- הפלטפורמה מפרטת באתר האינטרנט שלה כי " נענו חברי הפרלמנט הצרפתים" למספר קמפיינים שלה.
פעילות BDS
- למרות שהפלטפורמה טוענת כי "הקמפיינים שלה אינם חלק מתנועת החרם," בראיון ביוני 2018, אמר הנשיא שלה קלוד לאוסטיק, כי "אנחנו בוודאי תומכים בה."
- הפלטפורמה מתאמת יחד עם הארגון הצרפתי FIDH, את "נוצר באי-חוקיות," קמפיין הקורה לממשלת צרפת לנתק את הקשרים הכלכליים שלה עם "התנחלויות ישראליות." דרישות הקמפיין כוללים איסור ייבוא מוצרים מיישובים אלו לצרפת, שכנוע חברות צרפתיות "לא להשקיע בהתנחלויות," ומתן מידע לתיירים על מנת "להבטיח שימנעו מתמיכה בחברות או אתרי תיירות הממוקמים בהתנחלויות."
- ביוני 2018, לצד ארגונים כמו אל-חק, AFPS, FIDH ו-LDH, פרסמה דו"ח אודות המעורבות של חברות צרפתיות בבניית הרכבת הקלה בירושלים "ותרומתן להתנחלות בשטחים הפלסטיניים הכבושים." המסמך קורה לחברות צרפתיות כמו Systra, Egis ו-Alstom, לפרוש מהחוזים שלהם עם הרשויות הישראליות," וכן קורה לממשלת צרפת "לנקוט בכל האמצעים על מנת לוודא" שהחברות SNCF, RATP, ו-CDC פורשות מהחוזים שלהן," וכן "לנקוט בכל האמצעים על מנת למנוע השתתפות או השקעה מצד חברות צרפתיות שיתמכו בהתנחלות ישראלית."
- לאחר פרסום הדו"ח, הפלטפורמה פרסמה הודעה לעיתונות, התומכת בהודעה מנכ"ל SNCF, לפיה Systra "פורשת מהקו האדום והסגול ברכבת הקלה בירושלים."
- באפריל 2017, הפלטפורמה הייתה מעורבת בקמפיין לסילוק קבוצות כדורגל ישראליות המשחקות מעבר לקו הירוק מפיפ"א.
- הפלטפורמה דורשת הקפאת "הסכם האסוציאציה" בין ישראל לאיחוד האירופאי.
- ב-2017, פנתה למועמדים לנשיאות בצרפת בדרישה שאם ייבחרו, יפעלו נגד החוק האוסר על פעילות חרם בצרפת.