ירושלים – לאחר שכבר איבד את אמינותו בנוגע לנושאים הקשורים למזרח התיכון, ארגון Human Rights Watch HRW שוב מאשים את ישראל בהאשמות שווא. הטענה כי התקיימה התקפה "בלתי-חוקית" על"עיתונאים" ועל משרדים של סוכנויות ידיעות במהלך מבצע עמוד ענן היא מוטעית הן מבחינה משפטית והן מבחינה עובדתית, והתזמון של הודעה זו נראה כניסיון ציני להסיט את תשומת הלב מהסקנדלים הרבים שהארגון סובל מהם", ציין מכון המחקר הירושלמי NGO Monitor.

 "זוהי דוגמא נוספת לחוסר המהימנות של הארגון ולגישתו המוטה נגד ישראל", אמר פרופ' ג'ראלד שטיינברג, נשיא NGO Monitor. "טענה שהתקפה צבאית היא 'בלתי-חוקית' היא האשמה חמורה, שאין לפרסם בקלות ראש. למרות זאת, ל-HRW אין שום ביסוס להאשמה זו".

 HRW טוען ללא כל מידע חיוני או מומחיות צבאית כי המטרות שצה"ל תקף לא "תרמו שום תרומה נראית לעין לפעילות הצבאית הפלסטינית" וכי הן לא היו "מטרות צבאיות". ברור כי ל-HRW אין כל מידע לגבי המודיעין הצבאי שבידי צה"ל אשר הוביל לתקיפה, כמו גם לשיקולים המבצעיים והמוסריים שהיו כרוכים בה.בניגוד לטענות של HRW אין לאנשי הארגון כל דרך לדעת מה הייתה "כוונת" המפקדים שהורו על התקיפה. בנוסף, על פי המשפט הבינלאומי הנוכחות של אזרחים במהלך תקיפה או מותם הטראגי בעקבותיה אינם מחווים על כך שהתקיפה הייתה "בלתי-חוקית". NGO Monitor מציין כי בניגוד לטענתHRW המטרות כללו ארבעה פעילי ג'יהאד איסלאמי בכירים שהיו מעורבים באופן ישיר בתכנון, ייצור והוצאה לפועל של שיגור רקטות לעבר אזרחים ישראלים, כמו גם בפעילות טרור אחרת.

 "בדומה לרוב הטענות של הארגון בעימותים קודמים, ה'ראיות' של HRW חסרות כל מהות. הארגון לא מספק כל הוכחה לכך שהמטרות לא שימשו לפעילות צבאית או לכך שה'עיתונאים' לא היו חברים בג'יהאד האסלאמי או בחמאס", ציינה היועצת המשפטית של NGO Monitor אן הרצברג. "ההאשמות המופרכות שלHRW מתעלמות מכך שערוץ הטלוויזיה אל-אקצה מסומן כארגון טרור על ידי ממשלת ארה"ב, ונראה שהן מבוססות על הצהרות של איש חמאס. ממשלת ישראל אינה חייבת שום הסברים לארגון המוטה והמפוקפק הזה. זה ש-HRW טוען כי התבצעו פשעי מלחמה לא אומר כי הם אכן התבצעו". הקלות בה האשמות שווא שכאלו מצוטטות על ידי אמצעי תקשורת ללא כל ניסיון לאמת את העובדות או לנתח אותן הוא מטריד.

 ההטייה של HRW גם ניכרת בשתיקת הארגון נוכח ההפצצה של מסגד פלסטיני במחנה הפליטים ירמוק.שטיינברג הוסיף כי "נראה של-HRW אכפת מקורבנות פלסטיניים רק כאשר הארגון יכול להאשים את ישראל".

NGO Monitor מציין כי הקמפיין הנוכחי של HRW מתקיים על רקע מספר אירועים מביכים מהם סובל הארגון. הוול סטריט ג'ורנל פרסם ביקורת נוקבת לגבי שתיקתו של הארגון נוכח איומיה של איראן להשמיד את ישראל. הארגון גם נאלץ לבטל את חברותו של ריצ'ארד פאלק מאחד מוועדי HRW לאחר שארגון UN Watch חשף את הרעיונות האנטישמיים ותיאוריות הקונספירציה בהן הוא דוגל.

 סקנדלים קודמים שמראים את חוסר המהימנות, ההתנהלות הבלתי מוסרית, וההטיה הבוטה בניגוד לעקרונות האוניברסליים של זכויות האדם כוללת את החיבור למשפחת קדאפי בטענה שהם "רפורמאטורים של זכויות אדם"; גיוס תרומות בסעודיה למטרות אנטי-ישראליות; ההעסקה והפיטורין של "החוקר הצבאי הבכיר" בעל אובססיה למזכרות נאציות; התפקיד המרכזי של HRW בדו"ח גולדסטון; הצהרות אנטי ישראליות של מנכ"ל הארגון קנת' רות'; ומאמר דעה של מייסד הארגון רוברט ברנשטיין, המגנה את הארגון על הנזק שהוא גורם לזכויות האדם.

 

לניתוח מפורט של טענות ארגונים לא ממשלתיים בנושא ראו "עיוותים משפטיים ועובדתיים בנושא ההתקפה על 'מרכז התקשורת' בעזה" (20 בנובמבר 2012)