האגודה הבינלאומית לזכויות הילד – פלסטין (אב"י פלסטין / DCI-P)

מבוא

האגודה הבינלאומית לזכויות הילד –פלסטין (DCI-P)  אשר הוקמה בשנת 1991, מהווה את הסניף הפלסטיני של האגודה הבינלאומית לזכויות הילד אשר בסיסה בז'נבה. DCI-P הוא ארגון לא ממשלתי שהוקם בשנת 1979, עם מעמד מייעץ במועצה הכלכלית והחברתית של האו"ם, יוניצ"ף, אונסק"ו ובמועצת אירופה.

לאנשים רבים שהועסקו בארגון, ומונו להיות חברי דירקטוריון, יש קשר לכאורה לחזית העממית לשחרור פלסטין (PFLP), ארגון טרור המוגדר ככזה על ידי ארה"ב, האיחוד האירופי, קנדה וישראל.

למידע נוסף ראו את הדו"ח “DCI-P’s Ties to the PFLP Terrorist Organization.” של NGO Monitor.

מידע כללי

מדינההרשות הפלסטינית
אתר אינטרנטhttp://dci-pal.org
נוסד1992
סטטוס משפטיסניף פלסטיני של ארגון בינלאומי
במילות הארגוןקידום והגנה על זכויות הילדים הפלסטינים בהתאם לאמנת זכויות הילד של האום (UNCRC), וכן גם אמות מידה בינלאומיות, אזוריות ומקומיות אחרות

מימון

פעילות

 קשריו של DCI-P  עם ארגון החזית העממית לשחרור פלסטין

 פעילות פוליטית

  • בעודו בארגון, מנכ"ל DCI-P לשעבר ריפעת עודה קסיס, היה גם "המתאם  של מסמך קיירוס פלסטין ופיקח על ניסוח הצהרת היסוד שלו". מסמך קיירוס פלסטין מקדם BDS נגד ישראל, מכחיש את הקשר היהודי למדינת ישראל באמצעות טיעונים תיאולוגיים, ומאשים את ישראל באופן בלעדי באחריות לסכסוך. המסמך כולל בתוכו בין היתר הצדקות לטרור נגד אזרחים ישראלים ומגדיר זאת כ"התנגדות חוקית." כמו כן, במסמך מוזכר כי "שורשי ה'טרור' הם באי-צדק האנושי וברשע של הכיבוש ב- 18 במאי 2019, כחבר במועצת ארגוני זכויות האדם הפלסטינית (PHROC), היה DCI-P  חתום על הצהרה המתייחסת לירושלים כולה כ"כבושה" וקראה לאו"ם "לנקוט עמדה נחרצת נגד… צעדים חד צדדיים שנקטה ארה"ב שלא כדין לטובת ניסיון שנחשף לתת לגיטימציה למפעל ההתנחלויות, הכיבוש והקולוניזציה הלא חוקיים של ישראל" ההצהרה קראה גם "להחרים את מוצרי ההתנחלויות הישראליות" ו"להטיל סנקציות  על אינדיבידואלים, לרבות איסור נסיעות והקפאת נכסים, על יחידים המזוהים כאחראים או שותפים לביצוע פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות”.
  • בינואר 2019, תוך כדי האלימות בגבול עזה, DCI-P יחד עם CUNY- בית הספר למשפטים, זכויות אדם וקליניקת צדק ומשפט מגדרי- הגיש לאו"ם מסמך המכיל אמירות כוזבות בצורה חמורה, עיוותים גסים של החוק והעובדות והלבנה של ארגוני טרור כולל חמאס. (ראו כאן את המכתב של NGO-Monitor לבית הספר CUNY).
  • מאז דצמבר 2013 DCI-P שותף עם ארגון עורכי דין למען זכויות אדם לפלסטינים (LPHR) לקמפיין מתמשך שכותרתו "דע את זכויותיך", במטרה "ליידע ילדים פלסטינים שנעצרים, מעוכבים, נחקרים ונשפטים במערכת בתי המשפט הצבאיים, את זכויותיהם המשפטיות לאורך כל התהליך." הקמפיין מסתמך על דו"ח לא מדויק של יוניצ"ף ממרץ 2013, שלכאורה טען להתעללות (ill-treatment) "רחבה, שיטתית וממוסדת" בילדים במערכת הישראלית. DCI-P ו- LPHR נמנעים מלהזכיר את העובדה כי ישראל הקימה בית דין צבאי לנוער, המקנה לקטינים תנאים טובים משמעותית בהשוואה למבוגרים. הקבוצה מתעלמת גם מהנסיבות שעלולות היו להוביל למעצרים מסוג זה, כמו פעילות טרור ואלימות.
  • בקיץ 2018 חבר DCI-P עם  Churches for Middle East Peace -CMEP לקמפיין שיקרי שכותרתו "דרישת צדק לילדים: תיעוד מעצרים בשטחים הפלסטינים הכבושים", שמתיימר לתעד "מקרים של התעללות שחוו פלסטינים צעירים". בקמפיין זה, DCI-P מעלה טענות שווא וטענות מטעות רבות כלפי צה"ל ובתי המשפט הצבאיים בישראל. (קראו את הדו"ח של NGO Monitor "“No Way to Represent a Child: Defense for Children International Palestine’s Distortions of the Israeli Justice System.”.")
  • בנובמבר 2017, DCI-P חתם על קריאה לתמוך ב"עולם ללא חומות", תוך השוואה בין "חומת האפרטהייד של ישראל על אדמה פלסטינית לחומת הבושה של ארה"ב על אדמות ילידיות בגבול עם מקסיקו."
  • ב-17 באפריל 2017 פרסם  DCI-P, החבר במועצה הפלסטינית לזכויות אדם (PHROC), הודעה לרגל יום האסיר הפלסטיני, בה נכתב כי "שנה זאת מציינת 50 שנה של עינויים של אסירים פוליטיים פלסטינים באמצעות מערכת צבאית. לפי הודעה זו, שנים אלו אופיינו ב "צורותשונות של עינויים והתעללות פיזית ופסיכולוגית" וקרא לבית הדין הפלילי הבינלאומי "לפתוח בחקירה בעניין האסירים והעצירים הפלסטינים ולהביא לדין את אלה שעינו, הוציאו להורג ללא משפט, שהעבירו בכפייה, וביצעו מעצרים שרירותיים של פלסטינים".
  • ב-3 למרץ 2016, DCI-P פרסם הצהרה המאשימה את כוחות הביטחון של ישראל בכך שהם "מיישמים מדיניות של  'לירות על מנת להרוג', שבחלק מהתקריות משמעותם הוצאה להורג ללא משפט".
    • טענה זו הופרכה על ידי הוועד הבינלאומי של הצלב האדום שקבע באפריל 2017 כי "הגענו למסקנה החד-משמעית כי אין שום ירי על מנת להרוג בהוראות מעצר החשודים של צה"ל, כפי שכמה גורמים פוליטיים ניסו לשכנע אותנו."
  • בנובמבר 2016 אדאמיר וארגונים נוספים פנו לשליח המיוחד של האו"ם למצב זכויות האדם בשטחים הפלסטינים, מייקל לינק, בנושא "מגיני זכויות האדם בשטחים הפלסטינים הכבושים…תוך הדגשת הסביבה המדכאת שבה פועלים מגיני זכויות האדם הפועלים בשטחים הפלסטינים הכבושים". הפניה מתייחסת למנאל תמימי, פעילת שטח עבור "מרכז הנשים לסיוע משפטי וייעוץ" ( Women’s Center for Legal Aid and Counseling ) כ"מגינת זכויות אדם".
    • מנאל תמימי, פעילה פלסטינית שעושה שימוש שיטתי ברטוריקה אלימה ואנטישמית ברשתות החברתיות. באוגוסט 2015 תמימי צייצה "אני שונאת את ישראל, אני מקווה שאינתיפאדה שלישית תבוא בקרוב ואנשים יתקוממו ויהרגו את כל המתנחלים הציוניים בכל מקום."
  • ב-29 ביולי 2015, בראד פארקר, בכיר בצוות הסנגור הבינלאומי של DCI-P דיבר בתדרוך בקונגרס שמטרתו הייתה "לבחון את השימוש לרעה שישראל עושה בנשק אמריקאי בעזה ולקרוא למחוקקים לדרוש מישראל דין וחשבון על הפרת החוק האמריקאי והחוק הבינלאומי". פארקר האשים את ישראל בהפרת החוק הבינלאומי וב"התקפות חסרות הבחנה". אירוע זה נערך בחסות הקמפיין האמריקאי לסיום הכיבוש הישראליAmerican Friends Service Committee, מוסלמים אמריקאים למען פלסטיןקול יהודי לשלום ו- Middle East Children’s Alliance.
  • לאחר "המשט לשחרור עזה" (2010) DCI-P הצטרף לארגונים לא ממשלתיים אחרים בקריאה "לקהילה הבינלאומית כולה", "לאכוף סנקציות נגד ישראל שזו תסיר את המצור מעל עזה ותסיים את הכיבוש על השטחים הפלסטינים הכבושים". אותו מכתב דחק באיחוד האירופי "להשעות או לבטל את הסכם הסחר בין ישראל והאיחוד האירופי" ודרש ש"האו"ם יפעל באופן מידי ליישם את המלצות דו"ח גולדסטון"
  • פרסם "פניה דחופה" (2009)  הקוראת לחברי מועצת זכויות האדם של האו"ם "לאמץ את כל המלצות דו"ח גולדסטון…ולהגיש את הדו"ח לאסיפה הכללית ולתובע בבית הדין הפלילי הבינלאומי כדי שיפעלו באופן הולם".

"זו לא הדרך להתייחס לילד"

 ב-2015, DCI-P ו-American Friends Service Committee יזמו קמפיין בשם "לאתגר את הכיבוש הצבאי הישראלי הממושך על פלסטין, על ידי חשיפת התעללות נרחבת ושיטתית בילדים פלסטינים במערכת הכליאה של הצבא הישראלי". הקבוצות קוראות לממשלת ארה"ב ללחוץ על ישראל לסיים את "ההתעללות בילדים פלסטינים" ולעודד את תומכיהם לכתוב לחברי קונגרס. הקמפיין טוען שמכתב ביוזמת חברת הקונגרס בטי מקולום (בתמיכתם של 20 חברי קונגרס נוספים) שמוען לנשיא אובמה ושקרא ליצור תפקיד של שליח מיוחד בנושא הילדים הפלסטינים, היה תגובה ישירה לדרישות תומכיו.

האשמות בדבר "פשעי מלחמה" 

  • הארגון האשים את ישראל ב"התקפות מכוונות על אזרחים בלבנון", "השלטת טרור על האוכלוסייה האזרחית" בעזה, "ענישה קולקטיבית" והתייחס למבצע עופרת יצוקה כאל "מעשה תוקפנות לא חוקי" של ישראל.
  • ב-20 לינואר 2016, DCI-P פרסם מסמך שכותרתו "איך הייתה 2015 עבור ילדים פלסטינים?" המאשים את הכוחות הישראליים בשימוש ב"כוח מופרז" ו"הפרות חמורות נגד ילדים העולות לכדי פשעי מלחמה".
  • באפריל 2015, DCI-P פרסם דו"ח "מבצע צוק איתן: מלחמה שנוהלה נגד ילדי עזה", המאשים את ישראל "בהוכחות חותכות חוזרות ונשנות על הפרות של החוק הבינלאומי שבוצעו על ידי הכוחות הישראליים. זה כולל התקפות ישירות על ילדים והתקפות חסרות הבחנה ובלתי מדתיות על בתי אזרחים, בתי ספר ושכונות מגורים".
  • בהצהרה שניתנה במועצת זכויות האדם של האו"ם, במרץ 2015, DCI-P קרא לחברי האו"ם "לאתגר את הפטור מעונש הניתן באופן עקבי לכוחות הישראלים על הפרות זכויות של ילדים פלסטינים" ודרש שישראל תסיים את "שמונה שנות המצור על רצועת עזה, המהווה צורה של ענישה קולקטיבית האסורה על פי החוק הבינלאומי".
  • בינואר 2014, בראד פארקר, בכיר בצוות הסנגור הבינלאומי של DCI-P האשים את ממשלת ארה"ב שהיא משחקת "תפקיד בחסימת מאמצים בינלאומיים לאלץ את ישראל להיות מחויבת למתן דין וחשבון" לנוכח "הוכחות ברורות לפשעי מלחמה".

פעילות BDS

  •  בין השנים 2019-2018, DCI-P קידם באינטנסיביות תמיכה במאגר האו"ם המפלה של עסקים המעורבים בפעילות מעבר לקו שביתת הנשק של 1949 ("הקו הירוק"), במטרה לחזק את קמפיין ה- BDS נגד ישראל. DCI-P חתם על מכתבים מרובים לאו"ם הקוראים ליישם את בסיס הנתונים ללא דיחוי נוסף.
  • בנובמבר 2019, כחבר ב PNGO ובPHROC, DCI-P חתם על הצהרה הקוראת ל"קהילה הבינלאומית להטיל באופן מיידי סנקציות על מדינת ישראל ועל ההתנחלויות הישראליות הבלתי חוקיות "ו"ליישם חקיקה מקומית שתאסור ותהפוך לפלילית ייבוא סחורות ושירותים מההתנחלויות הבלתי חוקיות. "
  • בספטמבר 2019, אחראית הסנגור (Advocacy ) האמריקנית של DCI-P, שיינה לוא, דיברה באירוע של American Friends Service Committee בוושינגטון הבירה שהתמקד ב"זכויות הילדים הפלסטינים ", סיום המצור בעזה, ו"זכותינו לתמוך ב- BDS".
  • במאי 2019, DCI-P חתם על הצהרה שקראה לבונדסטאג הגרמני לבטל החלטה משותפת המגדירה את קמפיין ה- BDS נגד ישראל כאנטישמיות.
  • ב-15 למאי 2018 DCI-P היה חתום על מכתב משותף למזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו הקורא לסנקציות נגד ישראל. במכתב היתה  דרישה ממשרד ההגנה "לחקור את ישראל על שימוש ב"נשק קטלני" בעזה" ו "לעצור כל סיוע נוסף לכל היחידות הצבאיות הישראליות המעורבות בירי " על פלסטינים המשתתפים בהפגנות האלימות בגבול ישראל-עזה.
  • בפברואר 2017, כחבר במועצת זכויות האדם הפלסטיני (PHROC), הוציא הודעה הקוראת ל"קהילה הבינלאומית לעמוד בהתחייבויות הבינלאומיות שלהם " ו"לפעול מיידית על ידי הטלת סנקציות נגד ישראל", כתוצאה מהעברת "חוק ההסדרה" שהוא "כלי חסר בושה נוסף, שבעזרתו ישראל תחרים רכוש פלסטיני פרטי ורשום, עבור מפעל ההתנחלות הבלתי חוקי".
  • באוגוסט 2016, הגיש תלונה משותפת לשליח האו"ם המיוחד, בנוגע לבדיקת מעמד התושבות של עומר ברגותי, אחד מהתומכים הבולטים של ה.BDS  ההצהרה תיארה באופן שקרי את תנועת הBDS   כתנועה "שלווה שסדר יומה עוסק בזכויות אדם, והמבוססת על המסגרת של החוק הבינלאומי"; למעשה, ה-BDS מהווה  טקטיקה של לוחמה פוליטית המבוססת על ניצול סטנדרטים כפולים של זכויות האדם, השוואות לאפרטהייד, והאשמות שקריות ב"פשעי מלחמה".
  • בספטמבר 2015 DCI-P היה חתום על מכתב משותף למזכ"ל האו"ם באן קי מון, הדוחק באו"ם "לסיים את ההתקשרות שלה עם חברת האבטחה הבינלאומית “G4S בשל "מעורבותה בהפרות זכויות האדם של ישראל".
  • באוגוסט 2015 הארגון חיבר עצומה תחת הכותרת "הפסיקו לחמש את יחידות צבא ישראל המפרות זכויות אדם", הדוחק בנשיא ברק אובמה וברה"מ הבריטי דיוויד קמרון "לחקור ולהטיל באופן מיידי אמברגו נשק על יחידות צבא ישראליות המפרות זכויות אדם ואת החוק הבינלאומי".
  • ביוני 2011 חתם DCI-P על הצהרה הקוראת לממשלה ההולנדית  "לשקול מחדש את השתתפותה בעסקים של קבוצת Veolia " מכיוון ש Veolia  "מעורבת ישירות בשימור ההתנחלויות הבלתי חוקיות בשטחים הפלסטיניים הכבושים ומסייעת לניסיונה של ישראל להבטיח שסיפוחה של ירושלים המזרחית יהיה בלתי הפיך.
  • DCI-P חתום על הקריאה ל-BDS של החברה האזרחית הפלסטינית, בשנת 2005

שותפים

  • חבר במועצה הפלסטינית לזכויות אדם (PHROC).
    • ב-16 בנובמבר 2017 פרסם PHROC הצהרה "של סולידארית" עם הוועדה הטכנית לענייני נשים (WATC) בעקבות החלטת "מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי" למשוך כספים מ – WATC החלטה שהגיעה בעקבות קריאה של מרכז נוער, על שם דלאל מוגרבי, מחבלת אשר רצחה ב- 1978 37 אזרחים, ביניהם 12 ילדים.
    • בפברואר 2016 פרסם ארגון PHROC הצהרה האומרת כי "במשך עשרות שנים ישראל לא הצליחה למלא את תפקידה ככוח כובש, ובמקום זאת העמיקה את הכיבוש שלה ואת משטר הקולוניאליזם והאפרטהייד"  ההצהרה גם "אישרה את זכותם של כל הפרטים להשתתף ולתמוך בפעולות BDS וקראה למדינות ולעסקים לקיים את האחריות המשפטית הקשורה." וקבעה, כי הצעד לסימון מוצרי ההתנחלויות הישראליות  של האיחוד האירופי בנובמבר 2015 "אינו מספק" וקוראת לחרם מוחלט. (הדגש אינו במקור).
  • חבר ב- Displacement Work Group,  יוזמה של בדיל ו-OCHA, המורכבת מהארגונים הבאים: אדאמיר, אל מיזאן, אל חק, AIC, בדיל, ARIJ, במקום, בצלם, CARE,  דיאקוניה, EAPPI, עיר עמים, ICAHD, Maan Development, MAP UK, , Oxfam UK, ,בלגיה- Oxfam SolidaritePCHR, , רבנים לזכויות אדם, אגודת סנט איב, שתיל, UNFPA, ACRI, UNFPA, WCLAC, World Vision ו- יש דין.

פירוט התרומות ל DCI-P

תורםסכוםשנה
בראודרליק דלן
(בלגיה)
€40,0002016
EIDHR
(האיחוד האירופי)
€961,298 2017
מנגנון השכנות האירופי (ENI) -האיחוד האירופי €699,2362017
מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי (מימון משותף של שבדיה, שוויץ, דנמרק והולנד) $1,104,7002014-2017
איטליה€878,1712015-2018
הולנד €100,0002016
קרן האחים רוקפלר $25,0002018
$25,000 2017

כל המאמרים בנושא האגודה הבינלאומית לזכויות הילד – פלסטין (אב"י פלסטין / DCI-P)