חיפוש מתקדם

חיפשת את:

פרסומים:פרסומים, ספרים, פרסומים אקדמים, תכתובות, בסיסי נתונים
תכנים נוספים:הודעות לעיתונות, הארגון בתקשורת, מצגות, פוסטים, , נושאים
ארגונים:אל-דמיר
תאריך התחלה:1 Jan 1988
תאריך סיום:10 Apr 2021

חפש שוב

מציג 1-6 מתוך 6
Fence

ארגונים במימון אירופי מוחים נגד הקריאות לקיצוץ משכורות למחבלים

ארגוני זכויות אדם, המקבלים מימון ישיר מממשלות אירופה, מוחים נגד קריאות הרשות הפלסטינית לקצץ משכורות לאסירים בעזה ובגדה המערבית. ארגונים כמו אל-חק, המרכז הפלסטיני לזכויות אדם (PCHR), חוריאת ואל-דמיר, טוענים כי לאסירים ביטחוניים יש "זכות" לקבל משכורת, וכי השעיית המשכורות היא הפרה של המשפט הבינלאומי. חלקם אף מזהירים מפני השלכות בשטח, במידה והרשות הפלסטינית תמנע את הזרמת התשלומים.

ניתוח הדו"ח השנתי (2014) של מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי: דנמרק, שוודיה, שוויץ והולנד

מתוך הדו"ח השנתי עולות בעיות קריטיות במנגנון המימון של המנהלת; בעיות כגון, תמיכה בלוחמה משפטית נגד ישראל, אימוץ רטוריקה מכפישה של ארגונים לא-ממשלתיים קיצוניים, התמקדות בקהילות יהודיות בחו"ל, והתמקדות מזערית בהפרות זכויות אדם שהפלסטינים מבצעים.

תגיות

כצפוי: ארגונים לא-ממשלתיים הם התשתית לדו"ח מועצת זכויות האדם של האו"ם בנושא מבצע צוק איתן

סקירה ראשונית של דו"ח ועדת החקירה של מועצת זכויות האדם של האו"ם מראה כי טענות שלא ניתן לאמתן מטעם ארגונים לא-ממשלתיים צוטטו במרביתו, בניגוד לסטנדרטים בינלאומיים מקובלים של ועדות חקירה.

תגיות

ניתוח הצהרות ארגונים לא-ממשלתיים בנוגע למבצע בעזה

בדומה לסבבים קודמים של הסכסוך הערבי-ישראלי, ארגונים לא ממשלתיים פוליטיים פרסמו מספר רב של הודעות חסרות יסוד המגנות את ישראל. הודעות אלה כוללות טענות לא מאומתות, פרשנות מעוותת של המשפט הבינלאומי ולפחות ואף רטוריקה של עלילת דם. טענות אלו ממוחזרות לאחר מכן על ידי עיתונאים, דיפלומטים, ופקידי או"ם.

תגיות

מציג 1-6 מתוך 6