ב-15 בפברואר 2017, שרת החוץ השבדית מרגוט וולסטרום הודיעה ששבדיה תמנה "שליח מיוחד" לסכסוך הערבי-ישראלי שיעבוד ב"משרה מלאה" על עניינים הקשורים לסכסוך הישראלי-פלסטיני, ייצור "קשרים" באזור וייצג את שבדיה "בדיונים בינלאומיים". במהלך ביקורה של וולסטרום באזור בדצמבר , 2016 התחושה ש"תקווה יכולה להפוך לייאוש" עלתה שוב ושוב בשיחותיה עם "כמעט 150 ארגוני חברה אזרחית ישראלים ופלסטינים."

לפני הודעה זו, ובמהלך ההכנות לוועידת השלום בפריז שנערכה בינואר 2017, שבדיה "יזמה והובילה" "מרכיב חברה אזרחית" באחד משלושת מוקדי העניין לקידום פתרון של שתי מדינות בין ישראל לבין הרשות הפלסטינית. הודעתו של דיפלומט שבדי לפני הוועידה מעידה על הקשרים הקרובים של המדינה עם ארגונים לא ממשלתיים. הוא צוטט אומר ש"דיברנו עם ארגונים לא ממשלתיים, עמותות, בלוגרים ושחקנים אחרים. כולם מלבד פוליטיקאים. תוצאות הסקר אינן מדעיות, אבל אני מאמין שהוא משקף היטב את המצב בשטח…"

הקשר ההדוק של שבדיה עם ארגונים לא ממשלתיים מתבטא במימון הנרחב שממשלתה מעניקה לארגונים לא ממשלתיים רבים.

בשנת 2015 שבדיה הקצתה כ-16 מיליון דולר לארגונים לא ממשלתיים הפעילים בהקשר של הסכסוך הערבי-ישראלי. רבים מארגונים אלה מובילים ומשתתפים בקמפיינים שסותרים את מדיניות החוץ המוצהרת של שבדיה לקידום שלום בין ישראל לפלסטינים ופתרון של שתי מדינות. חלק מהארגונים השתמשו בדימויים אנטישמיים בעבר, ולאחרים יש קשרים לכאורה לארגוני טרור.

בנוסף, שבדיה מעבירה יותר מ-5 מיליון דולר למנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי, מנגנון מימון שתומך בארגונים שמקדמים את החרם על ישראל (BDS) ו"לוחמה משפטית" נגד ישראל.

לאור הרקורד הבעייתי הזה, השליח השבדי החדש ככל הנראה ימשיך לעשות עוד מאותו הדבר. במקום לקדם שלום, הוא ישמש אמצעי נוסף לתמיכה ולמימון של ארגונים לא ממשלתיים קיצוניים.