יום זכויות האדם הבינלאומי מצוין מדי שנה ב-10 בדצמבר, היום בו אומצה מגילת זכויות האדם בשנת 1948. זהו יום בו אנו חוגגים את זכויות האדם, אך גם בוחנים את הסיבות לכך שיישומן האוניברסאלי מתעכב.

המחקר של NGO Monitor מראה כי ממשלות אירופה מממנות ארגונים לא-ממשלתיים ישראליים, פלסטיניים ובינלאומיים בהיקף נרחב. ארגונים אלה, הטוענים שמטרתם קידום זכויות אדם, במקרים רבים משתמשים בכספים האירופיים למטרות שאין בינן לבין זכויות אדם דבר. לדוגמא: הפצת מסרים אנטישמיים, קריאות להחרים את ישראל והכפשתה.

10 דוגמאות של מימון אירופי

  1. באמצעות מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי, ממשלות דנמרק, שוודיה, שוויץ והולנד ממנות יחדיו ארגונים פלסטינים וישראלים. המנהלת מעבירה 710,000 דולר ל"מרכז הפלסטיני לזכויות אדם" בשנים 2016-2014. במהלך גל הטרור שהחל באוקטובר 2015, הארגון טען כי ישראל מבצעת "פשעים" כנגד המחבלים הפלסטינים. "המרכז הפלסטיני לזכויות אדם" מתעלם מפיגועי הטרור נגד ילדים וזקנים ומעדויות הווידאו החד-משמעיות לכך שהמשטרה פועלת כדי להגן על חיי ישראלים.
  2. אירלנד סיפקה 18.2 מיליון אירו ל"טרוקרה," סוכנות הסיוע הבינלאומית הרשמית של הכנסייה הקתולית של אירלנד. "טרוקרה" מעבירה כספים לארגונים קיצוניים דוגמת ארגון "בדיל", אשר העניק פרס כספי ב-2010 לאיור אנטישמי במסגרת תחרות "אל-עודה" ("השיבה") השנתית אותה עורך הארגון.  האתר של "בדיל" עדיין כולל תמונות ודימויים אשר שוללים את זכות הקיום של ישראל.
  3. גרמניה העבירה 113.8 מיליון אירו ל"מיסראור," סוכנות הסיוע של הכנסייה הקתולית של גרמניה. בשנים 2015-2012 ארגון "זוכרות" קיבל 236,005 ש"ח מ"מיסראור". ארגון "זוכרות" תומך "בפתרון של מדינה אחת" או "פלסטין לא-ציונית", ומתייחס לישראל כמדינה המושתת על מערכת "ציונית אתנית וגזענית". הארגון מתעלם לחלוטין מהנרטיב הישראלי, ומאשים את ישראל ב"טיהור אתני", "המשך הריסתם של היישובים הפלסטינים", "גירוש", "מקרי טבח", "והתעלמות מזכויותיהם של העקורים והפליטים".
  4. בשנים 2016-2012 נורבגיה העבירה מענקים על סך 6.6 מיליון דולר לארגון Norwegian People’s Aid. הוא ארגון שמוביל קמפיינים של חרם, משיכת השקעות וסנקציות (BDS) ומקדם האשמות בדבר "אפרטהייד" ישראלי, "ענישה קולקטיבית", "פשעי מלחמה" ו"הפרות של המשפט הבינלאומי". בשנת 2015, NPA מימן תערוכת צילומים בלבנון אשר כללה מפות שמחקו את ישראל  וציינו את "פלסטין" במקומה.
  5. הולנד, באמצעות הנציגות שלה ברמאללה ובאמצעות המנהלת (ראו לעיל) מעבירה לארגון "אל-מיזאן" 415,000 דולר בשנים 2016-2014. "אל-מיזאן", יחד עם "אמנסטי אינטרנשיונל", פרסם את "פלטפורמת עזה" (יולי 2015), אשר מיחזרה האשמות חסרות בסיס בדבר "פשעי מלחמה" שהתרחשו לכאורה במהלך מבצע "צוק איתן" (קיץ 2014). הפלטפורמה התעלמה מפשעי המלחמה הפלסטינים שכללו ירי רקטות נרחב לעבר אזרחי ישראל, ושימוש באזרחי עזה כבמגינים אנושיים.
  6. שוודיה העבירה 710,000 קרונות שוודיות לארגון "סביל" בשנים 2013-2012 באמצעות ארגון הסיוע הנוצרי "דיאקוניה". "סביל" ממשיך למנות את דיאקוניה בין תורמיו, אבל אינו מפרט את סכומי התרומה. "סביל"   מציג את עצמו כ"תנועת תיאולוגיית שחרור אקומנית עממית בקרב הנוצרים הפלסטינים". הארגון תומך ב"מדינה אחת", כלומר חיסולה של ישראל כמדינה יהודית. "חזון העתיד" של הארגון  מדגיש כי: "הפתרון האידיאלי והמיטבי תמיד היה מדינה דו-לאומית בפלסטין-ישראל…מדינה אחת לשני עמים ולשלוש דתות."
  7. באמצעות "תוכנית שותפות לשלום" של האיחוד האירופי, "מכון המחקר היישומי בירושלים" (ARIJ) מקבל 497,040 אירו בשנים 2016-2014. המכון הוא ממובילי המלחמה הפוליטית נגד ישראל ומקדם BDS, האשמות שקריות בדבר "אפרטהייד" ו"גזענות", ותומך ב"זכות השיבה" הפלסטינית, שאינו עולה בקנה אחד עם פתרון שתי המדינות. פרסומיו מלאים ברטוריקה של "טיהור אתני", "טרנספר", "גזל אדמות", "פעולות קולוניזציה" וכן טענות שישראל אשמה ב"הפרות מוגזמות ולא מידתיות של כל קוד הומוניטארי אפשרי".
  8. בריטניה העבירה 724,518 ליש"ט לארגון "סיוע רפואי לפלסטינים" (MAP) בשנת 2014. MAP  משתמש במונחים רפואיים כדי לקדם אג'נדה אנטי-ישראלים ברורה. יחד עם "שוברים שתיקה",  MAP  מביא משלחות של חברי פרלמנט בריטיים לסיורים בגדה המערבית המתמקדים בנושאים שאינם רפואיים בהם גדר ההפרדה, התנחלויות "וזהות ערבית"  בירושלים. MAP גם הפיץ מידע מוטעה במסגרת קמפיין פרסומי נגד ישראל.
  9. שוויץ העבירה 159,500 ש"ח ל"שוברים שתיקה" בשנת 2015. ביוני 2015 "שוברים שתיקה" השתתף בתערוכה בציריך, כחלק מהפעילות הבינלאומית הנרחבת של הארגון. אירועי הארגון כוללים "עדויות" נעדרות הקשר של חיילים, ותורמות לנרטיב המאשים את ישראל בפשעי מלחמה.
  10. דנמרק העבירה 312,480 ש"ח בשנים 2015-2014 הארגון "רופאים לזכויות אדם-ישראל" בשני ערוצים, הראשון ישיר והשני באמצעות המנהלת. לאחר מבצע "צוק איתן", הארגון האשים את ישראל בהפרת המשפט הבינלאומי ללא ראיות ובלי היכולות המקצועיות להגיע למסקנה כזו.