ממשלות שוויץ, דנמרק, שבדיה והולנד הודיעו השבוע כי יפסיקו מידית את המימון המשותף שהעניקו לארגון הפלסטיני WATC , ואף יפתחו בחקירה לבירור ניצול המענקים שניתנו. החלטה זו התקבלה לאחר שבחודש יוני השנה, ארגון WATC היה שותף בחניכת מרכז לנשים בכפר בורקה ע"ש המחבלת דלאל מוגרבי, שרצחה עשרות ישראלים. דבר זה גרר גינויים רבים ודיון ציבורי סוער באירופה, כמו גם משיכת המימון של ממשלות דנמרק והולנד מהארגון. בין השנים 2014-2016, הארגון קיבל מארבעת המדינות הללו 530 אלף דולר.

בשנים האחרונות, מכון המחקר NGO Monitor פרסם מחקרים רבים על "מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי" – מנגנון מימון משותף לממשלות שוויץ, דנמרק, שבדיה והולנד היושב ברמאללה. המחקרים הציגו את פעילות הארגונים אליהם הכסף מועבר, תוך שימת דגש על חוסר פיקוח ושקיפות במנגנון המימון עצמו. ל"מנהלת" תקציב של 4 מיליון דולר בשנה, כאשר חלק גדול ממנו מועבר לארגונים לא-ממשלתיים פלסטינים בעלי קשרים לארגון הטרור "החזית העממית לשחרור פלסטין", ואחרים המעורבים בקידום אנטישמיות, לוחמה משפטית ו- ,BDS זאת לצד ארגונים פוליטיים ישראלים.

אולגה דויטש, ראש דסק אירופה ב-NGO Monitor: "אנו משבחים את החלטת המדינות לחקור את סוגיית המימון. מכון המחקר NGO Monitor איתר מימון נרחב ממנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי לארגונים קיצוניים, כולל WATC. חקירת המימון של המנהלת מהווה שינוי משמעותי וחיובי במדיניות האירופאית. אנו ערים למודעות גוברת בדבר הצורך לבחון היטב את פעילותם של ארגונים הזוכים למימון ומקווים לראות תהליכים דומים עבור ארגונים אחרים".

לפרטים נוספים ניתן לפנות להודיה שחר, דוברת מכון המחקר NGO Monitor, 050-7751557