עדכון:

ללא הכרעה, כאשר דיון נוסף נקבע ל-18 ליוני. מיכאל ספרד, המייצג את שוברים שתיקה, כמו גם ארגונים פוליטיים רבים נוספים הפעילים בקמפיין נגד צה"ל,  אמר במהלך טיעוני הפתיחה כי גם אם החומר של שוברים שתיקה יכול לסייע בחקירה, החשאיות והמשך העבודה של שוברים שתיקה חשובים יותר. משמע, עבודת הארגון חשובה יותר מחובתו של צה"ל לחקור חשדות להפרות של דיני המלחמה ומזכותו של הציבור הישראלי לדעת.


ההודעה המקורית:

לקראת הדיון שיתקיים היום בבית המשפט סביב חשיפת פרטים מזהים של עדויות שנאספו על ידי הארגון הפוליטי "שוברים שתיקה", ביניהם עדויות לעברות על דיני המלחמה לכאורה, מכון המחקר NGO Monitor  מדגיש כי ארגון זה אינו נמצא מעל החוק. ארגונים לא-ממשלתיים, ללא קשר לנטייתם הפוליטית, אינם חסינים מביקורת ואינם רשאים להשתמש בחסינות כראות עיניהם. לכן עליהם להתנהג בהתאם לכללי הדמוקרטיה, השקיפות והאחריות הציבורית.

פעילי שוברים שתיקה מסרבים למסור פרטים על חשודים בעברות על דיני המלחמה, ובו זמנית משתמשים באותן עדויות אנונימיות לקידום האג'נדה הפוליטית שלהם ברחבי העולם, כאילו היו אמת לאמיתה. ניסיון הארגון למנוע מהפרקליטות הצבאית ומהציבור הישראלי להגיע לחקר האמת, מטיל בספק רב בכוונותיו המוצהרות לקדם דיון מוסרי על פעילות צה"ל ושטחים, תוך כדי שהם מייצאים את השיח החשוב הזה החוצה מעבר לגבולות המדינה לכל במה בינלאומית אפשרית.

כמו כן, האחריות על הסתרת זהות מבצעי העברה נופלת בראש ובראשונה על מממני הארגון, ועל מממני פרויקט איסוף העדויות בפרט.

פרויקט איסוף העדויות של שוברים שתיקה הוא הפרויקט המרכזי של הארגון, בו מנוצלות עדויות אנונימיות של החיילים, ללא רקע והקשר, לקידום קמפיינים פוליטיים נגד צה"ל ומדינת ישראל. בשנים 2014-2015, שוברים שתיקה זכו לתרומות מממשלות באופן ישיר ועקיף בסך 4,587,818 ₪ (יותר מ60% מסך התרומות לארגון), כאשר את פרויקט איסוף העדויות ממנו הקונסוליה הצרפתית בירושלים וברואדרליק דלן (ארגון כנסייתי במימון ממשלת בלגיה). את כתיבת הדוח על צוק איתן והעדויות בו ממנו מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי ברמאללה (מימון ממשלתי משבדיה, דנמרק, הולנד ושוויץ), מכון החברה הפתוחה של ג'ורג' סורוס והארגונים הכנסייתיים כריסטיאן איד (מימון ממשלת בריטניה), טרוקרה (ממשלת אירלנד), Danchurch Aid (דנמרק והאיחוד האירופי).